EXCLUSIV – Director nou: cine și când îl înlocuiește pe „eternizatul” Emil Marinescu în funcția de director general la Drumuri-Poduri Maramureș, firma Consiliului Județean

2
5790

ANTICIPARE. În 30 septembrie 2023, se încheie contractul de management al directorului general al firmei Drumuri Poduri Maramureș SA, Emil Marinescu, cel care conduce firma Consiliului Județean Maramureș din anul 2018 (anterior numirii, a fost timp de 2 ani director comercial, el având calificare de inginier minier). Acest contract nu va fi prelungit, Marinescu rămânând doar în pensie (este pensionar din anul 2004, s-a pensionat la vârsta de 43 de ani), fără să mai ocupe altă funcție publică.

 

Locul lui Marinescu la conducerea firmei monopliste Drumuri-Poduri SA va fi luat, cu titlu de interimat, de fostul director tehnic al ATP Exodus, Mihai George Ardelean (foto, 34 de ani). Directorul general al Drumuri-Poduri Maramureș este remunerat acum cu 15.800 lei brut/lună (a fost remunerat cu mai mult, dar suma a fost diminuată la valoarea prezentată.

 

Ardelean, care a fost angajat la începutul anului trecut (ianuarie 2022), după plecarea de la ATP Exodus, în funcția de consilier la Cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș (Ionel Bogdan), a fost numit, în faza pregătitoare acestei mutări, la 15 aprilie 2022, în funcția de director general adjunct interimar (o funcție care nu exista până atunci), iar din 1 octombrie 2023 va prelua oficial funcția de director general.

 

Ardelean este de profesie inginer de autovehicule rutiere (absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca – promoția 2012 și al cursurilor post-universitare de master în domeniul autovehicule rutiere la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca – 2017) și a lucrat timp de aproape 10 ani (din care 5 ani în funcții de manager) în firme ale grupului ATP, controlat de Mircea Cirț (fostul candidat al PNL la Primăria Baia Mare, actualmente consilier local în municipiul reședință de județ).

 

Firma Drumuri-Poduri SA are ca unic acționar Consiliul Județean Maramureș și s-a înființat în 1998 prin reorganizarea Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Maramureș (înființată, la rândul ei, în octombrie 1994, prin preluarea patrimoniului Direcției Județene Drumuri și Poduri). Firma administrează rețeaua de drumuri județene (circa 787 kilometri) și podurile amplasate pe acestea (128 de poduri care totalizează peste 3 kilometri lungime). 83,15% din cifra de afaceri a firmei provine din alocări/comenzi de la proprietar (CJ Maramureș).

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Mai Ciolacule pune tunurile pe toți cei ce au distrus România și se mai afla în administrație și în politica dacă faci curățenie între ei vei câștiga dacă nu nu vei trece de 25%

  2. În funcția de director general trebuie un inginer constructor de căi ferate, drumuri și poduri (CFDP -ist …cum se zice în domeniu..de către cunoscători) , cu experiență relevantă în execuție (șantier). Dacă se pun directori cu carnete de partid și cu alte ,,pregătiri,, profesionale….treaba nu va merge bine niciodată ! Idem în toate domeniile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here