FAPT – Asociația Chinologică Maramureș și-a pierdut definitiv sediul pentru că nu a timbrat recursul în procesul intentat de Primăria Baia Mare în vederea evacuării

1
1961

EVACUARE. Asociația Chinologică Maramureș și-a pierdut definitiv sediul de pe Bulevardul Traian nr. 12 din Baia Mare (format din două cămăruțe situate la parterul blocului din colțul cu strada Olteniei) pentru că nu a timbrat recursul în procesul intentat încă din 8 noiembrie 2019 de Primăria Baia Mare, reprezentată de primarul Cătălin Cherecheș, proces care a vizat rezilierea contractului de închiriere și, implicit, evacuarea din spațiu.

 

Procesul a fost declanșat de reprezentanții municipalității în urmă aproape 4 ani (noiembrie 2019), pe considerent că asociația avea o restanță însumată într-un an de 2.391,44 lei (sumă care cuprinde și penalități de întârziere). Ulterior, aceasta a crescut (2mnews a calculat că asociația plătea pentru micul spațiu de pe Bulevardul Traian nr. 12 o chirie de circa 184 lei/lună).

 

Conform hotărârii magistratului care a soluționat cazul în primă fază procesuală, “se constată rezilierea Contractului de închiriere (…) din 25 iunie 2018, (…) se dispune evacuarea (asociației) din imobil”. De asemenea, asociația este obligată să plătească Primăriei Baia Mare 2.391,44 lei (chirie restantă şi penalităţi de întârziere calculate până în 1 iulie 2019), „precum şi penalități, în continuare, până la achitarea integrală a debitului, respectiv a sumei de 1.856,80 lei/an, începând cu anul 2020 și până la data evacuării efective din imobil, valoare ce se va actualiza conform indicelui ratei inflației anuale”.

 

În 29 decembrie 2021, Asociația Chinologică Maramureș (organizației înființată la 26 iulie 2001) a făcut apel la această sentință. Apelul s-a judecat la instanța superioară (Tribunalul Maramureș) și s-a încheiat la 5 aprilie 2023 cu respingerea sa ca nefondat. În 6 iunie 2023, Asociația Chinologică Maramureș a făcut recurs (ultima cale de atac), acesta fiind judecat la Curtea de Apel Cluj și soluționat rapid, într-un singur termen, la 20 septembrie 2023, prin anulare, din cauza faptului că asociația nu a timbrat recursul (nu a achitat taxa judiciară de timbru, circa… 100 de lei).

 

Decizia de reziliere a contractului de închiriere și datoriile aferente stabilite de Judecătoria Baia Mare și menținute de Tribunalul Maramureș au fost menținute în întregime. Hotărârea este definitivă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ,,Felicitări,, primăriei și primarului ! Pentru două mii de lei le-au stat în gât asociația chinologică ! Bine că nu le stă în gât furăciunile, șpăgăriile, cumetriile și alte asemenea …aranjamente ,,oneste,, !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here