RECIDIVĂ CU RECORD – Pilotul francez Jerome France a câștigat Trofeul Baia Mare – etapa a III-a a Campionatului Național Masters de viteză în coastă

0
316

TROFEUL BAIA MARE 2023 – MOTORSPORT. Pilotul francez Jerome France (Norma M20FC) a recidivat pe Gutin și a câștigat Trofeul Baia Mare 2023  – competiție organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și care a contat ca etapa a III-a a Campionatului Național Masters de viteză în coastă – stabilind un nou record al traseului de 5,4 km cu o diferență de  nivel de 206 metri, cu timpul de 2:45,781.

 

Jerome France (care și în etapa precedentă a stabilit un nou record pe traseul de viteză în coastă de la Rânca – Transalpina Challenge) a câștigat la Trofeul Baia Mare pentru al doilea an consecutiv titlul de „King of the Hill” (care se acordă pilotului cu cel mai rapid timp, câștigător al categoriei Open) și a preluat la jumătatea sezonului conducerea categoriei sale (a II-a), una în care brașoveanul Octavian Ciovică (care a pilotat un monopost Radical SR8) a fost al doilea cel mai rapid pilot al etapei, dar a fost descalificat – decizia a fost contestată, FRAS urmând să ia o decizie în acest sens.

 

În urma deciziei privindu-l pe Ciovică, la Categoria a II-a și Open locul secund pe podium i-a revenit pilotului Emil Ghinea din Mangalia (pe un monopost Norma M20F), la o diferență totală (cumulată în cele două manșe de concurs) de 0:17,618 de învingător, iar podiumul a fost completat de pilotul băcăuan Costel Cășuneanu (pe monopostul german Wolf F1 Mistral), la 0:21,755 de învingător.

 

La Festivitatea de premiere (desfășurată la Complexul Turist Șuior din Baia Sprie), pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Categoria I (turisme) a urcat hunedoreanul Mihai Leu (pe o mașină model Audi R8 GT3 LMS), cu un timp cumulat de 06:12,432. Victoria din Trofeul Baia Mare îl readuce pe Mihai Leu pe locul I al Categoriei I, după ce l-a devansat în clasamentul primelor trei etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă – Master pe cel care s-a situat pe locul II pe Pasul Gutâi, pilotul Alexandru „Dodo” Pițigoi (pe un Porsche 911 GT3 Cup), care a cumulat un timp cu 0:02,995 mai slab decât Leu în cele două manșe de concurs. Locul III la categoria I (turisme) a fost ocupat de pilotul localnic Felix Călin Făgădar (pe un Mitsubishi Lancer Evo, concurează pentru ACS Maya Sport), la 0:04,989 de învingător.

 

* Foto: Flavius Croitoriu și Dan Cristian Griga via FRAS

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here