VOR JUCA ÎN LIGA A IV-A – Progresul a pierdut din nou la Șomcuta Mare și este retrogradată în Liga a IV-a cu 4 etape înaintea finalului

0
216

PLAY-OUT – LIGA A III-A. Miercuri, 4 aprilie 2022, la Baza Sportivă Progresul din Șomcuta Mare, în meci contând pentru etapa a 6-a (intermediară) a play-out-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a, Progresul Șomcuta Mare a pierdut, cu 1-2 (0-1), partida cu CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei.

 

În urma acestei partide, echipa maramureșeană se poate considera 99,99% retrogradată în Liga a IV-a, având 12 puncte în urma ultimului loc care asigură menținerea în Liga a III-a (ocupat acum de CFR Cluj 2), cu 4 etape înaintea finalului. Doar minunea ca echipa a doua a campioanei naționale să piardă toate cele 4 meciuri disputate, iar șomcutenii să le câștige (ceea ce e extrem de greu de crezut, Progresul câștigând un singur meci în 6 etape și pierzând 5) ar salva echipa maramureșeană de la retrogradare.

 

Meciul, condus la centru de Tudor Florin Jurcă din Arad, era important prin prisma faptului că gazdele înfruntau o canidată la retrogradare, Sportul Șimleu Silvaniei având nevoie de o victorie pentru a se salva matematic de la retrogradare încă din etapa a 6-a din play-out.

 

Sălăjenii s-au impus la limită, cu 1-2, cu aceeași diferență ca în meciul din turul play-out-ului, disputat în urmă cu o lună (2 aprilie) pe Stadionul Măgura din Șimleu Silvaniei. Oaspeții au deschis scorul chiar în debutul partidei (min. 7), prin Mansour, cu acest avantaj intrând și la vestiare. În repriza a doua, ambele echipe au înscris câte o dată, întâi Progresul, care a egalat în min. 51, prin Erik Piroşka, Sportul marcând golul victoriei în min. 75, prin Vaida. Progresul a condus ostilitățile (conform indicatorilor tehnici), însă faptul că a primit 2 goluri din 3 șuturi pe spațiul porții spune multe despre posibilitățile actuale ale echipei.

 

Iată rezultatele înregistrate în această etapă și clasamentul play-out-ului seriei:

• CS Luceafărul Oradea – SCM Zalău: 0-10

• CS Progresul Şomcuta Mare – CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei: 1-2

• CSM Satu Mare – FC CFR 1907 Cluj SA 2: 0-0

 

  1. SCM Zalău: 40 puncte
  2. CSM Satu Mare : 24 puncte
  3. CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei: 33 puncte
  4. FC CFR 1907 Cluj SA 2: 32 puncte
  5. CS Progresul Şomcuta Mare: 20 puncte
  6. CS Luceafărul Oradea: -5 puncte.

 

Progresul Șomcuta Mare va juca în etapa următoare, a 7-a, în 7 mai 2022, în deplasare, cu CFR 1907 Cluj SA 2, echipă care în această etapă a terminat la egalitate la Satu Mare și care a învins în turul play-out-ului Progresul chiar pe terenul acesteia. Orice rezultat în afara victoriei face ca Progresul să fie retrogradată și matematic în Liga a IV-a.

 

* Foto generică (din meciul tur)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here