DEBUT CU ÎNFRÂNGERE – Minaur Baia Mare a debutat în Liga a II-a cu o înfrângere previzibilă la Slobozia, la scor de forfait

0
756

LIGA A II-A. Altfel, în prima etapă a noului sezon de Liga 2, Minaur joacă în deplasare la Slobozia, cu Unirea, Vineri, 5 august, pe Stadionul 1 Mai din Slobozia, în meci contând pentru prima etapă a Ligii a II-a, AFC Unirea 04 Slobozia a câștigat, cu 3-0 (2-0), partida cu nou-promovata CS Minaur Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat la centru de Vlad Băban din Iași, a însemnat debutul după 7 ani al unei echipei băimărene în a doua divizie valorică a țării (precedenta prezență fiind a FCM Baia Mare, în 2015, echipă retrasă din campionat la începutul ediției 2016-2017 și apoi băgată în faliment de conducerea numită de Executivul Primăriei Baia Mare, deși în prima parte a campionatului era favorită la promovarea în Liga I).

 

A fost un debut în fața unui adversar deloc confortabil, Unirea Slobozia, echipă care în sezonul precedent a jucat în play-off-ul de calificare în Liga I. Organizatorii au vândut biletele de acces la meci la prețul de 10 lei, iar femeile, copiii și tineri sub 18 ani au avut gratuitate. Minaur, cu 10 noutăți în lot, a început partida cu următorii 11 jucători, trimiși pe teren de antrenorul principal Ciprian Danciu: Costache – Oiță, Mondragon, Muacir, Potcoavă – Stanciu (cpt), Chinde – Gneba, Neacșu, Donca – Rotar.

 

Gazdele, la care a debutat pe banca de tehnică, din postură de antrenor principal, Costel Enache (fostul antrenor, Adrian Mihalcea, antrenează acum prim-divizionara Chindia Târgoviște), au deschis scorul încă din min. 16, după ce Ibrian l-a „deschis” pe Silaghi, care a centrat în 6 metri și Ciprian Rus, nemarcat, a înscris fără probleme. Doar 8 minute mai târziu, Unirea înscrie din nou –  Ekollo interceptează pasa lui Donca și pasează central și Afalna trece de Oiță și îl învinge din nou pe Costache: 2-0 (min. 24), scor cu care se intră la cabine. Înaintea fluierului de final al reprizei, Băban dictează penalty pentru băimăreni, în urma faultului portarului Mario Contra la Donca. Execută căpitanul Ciprian Stanciu, dar Contra respinge și se intră la cabine.

 

În repriza a doua, băimărenii intră cu 3 noi jucători în teren (Chitaș în locul lui Oiță, Bakare în loc de Muacir și Lazăr în loc de Rotar), dar strategia lui Danciu nu dă roade și cei care înscriu, distanțându-se pe tabela de marcaj sunt gazdele, în min. 71, Ionuț Coadă, printr-un șut violent de la 18 metri distanțând Unirea la scor de forfait: 3-0 (șut imparabil, care a lovit transversala).

 

AFC Unirea 04 Slobozia – CS Minaur Baia Mare: 3-0 (2-0), au marcat Ciprian Rus (min. 16), Christ Afalna (min. 24) și Ionuț Coadă (min. 71).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here