RĂZBUNARE DE PRIMAR – Contrazis de șeful Biroului Rutier al Poliției Baia Mare, primarul Cherecheș a dispus… interdicția parcării mașinilor de poliție în fața sediului Poliției

15
30416

REACȚIE IRAȚIONALĂ. La ultima ședință a Comisiei de Sistematizare a Circulației din Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheș (președintele comisiei) a avut o ieșire verbală jignitoare, atipică funcției publice pe care o deține, la adresa șefului Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, comisar de poliție Grigore Tomoiagă (38 de ani), pentru că acesta a atras atenția că una dintre propunerile edilului nu poate fi supusă votului comisiei, fiind nelegală. Edilul l-a jignit pe polițist în fața membrilor comisiei, iar acesta a părăsit sala, în semn de protest la ofensele declanșate de Cherecheș la adresa sa.

 

Până aici, nimic ieșit din comun în Baia Mare, unde primarul Cherecheș se poartă fix cum i s-a permis de către instituțiile statului, care mereu au făcut sluj și au avut reacții comportamentale de subordonare siropoasă față de Întâiul ales al urbei, cel care nu doar de acum are și senzația că este nu angajatul orașului, ci stăpânul lui.

 

Sigur, în urma acestui diferend, șeful Poliţiei Municipiului Baia Mare, comisar şef de poliţie Marius Velea, a făcut fix ce a știut el mai bine: a tăcut, înghițind în sec și mimând că nu știe ce s-a întâmplat – știți poza cu maimuța care-și acoperă ochii cu palmele, traducere ilustrată a verbalizării principiului mafiot „N-am văzut nimic”. Și acum acest derapaj ar fi fost trecut sub tăcere, dacă nu ar fi avut și urmări.

 

Iar acele urmări sunt cuantificate așa: considerând un afront al polițistului Tomoiagă faptul că acesta nu a rămas să asculte umilințele la care edilul considera necesar să-l supună și l-a lăsat să vorbească singur (adică doar în fața subordonaților din Primărie care fac parte din Comisia de Sistematizare a Circulației), primarul Cherecheș s-a gândit să se răzbune pe TOATĂ Poliția Municipală. Să le arate el… scuze, EL, cine e Jupânul orașului.

 

În consecință, în lipsa șefului Biroului Rutier al Poliției Municipiului Baia Mare, primarul Cherecheș a introdus ad-hoc un punct suplimentar pe ordinea de zi a ședinței: ridicarea dispensei (acordate tot de Comisia de Sistematizare a Circulației) conform căreia mașinile de serviciu ale poliției aveau permisiunea de a parca în fața sediului Poliției Municipiului. Până acum, în fața sediului Poliției Municipiului parcarea era intezisă, cu excepția mașinilor MAI, fapt reglementat nu doar de rațiune/normalitate, ci și de hotărârea Comisiei de Sistematizare, în acest sens sub semnul Parcarea Interzisă fiind montate plăcuțe adiționale care precizează acest fapt (cu excepția auto MAI).

 

În baza acelei răzbunătoare hotărâri a Comisiei de Sistematizare a Circulației, respectivele plăcuțe au fost… ridicate. Fapta s-a produs miercuri, 6 aprilie 2022. Urmează să fie trimisă Poliția Locală a slujbașului fidel Gheorghe Perian să pună sub ștergătoarele mașinilor Poliției Municipiului amenzi pentru parcarea în loc nepermis… Pentru că, v-am spus, este convins că EL e Jupânul orașului, EL e legea, EL e Miezu’, EL e de-a dreapta lui Dumnezeu, EL e Orașul. Bănuiesc că primarul Cherecheș chiar crede asta. Pentru că i s-a permis. Pentru că i-au permis.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

15 COMENTARII

  1. e bine!

    Comenteaza idiotii fara sens.
    Daca sunt masini (de politie sau NU, de pompieri sau NU -astia nu stau parcati numai la ei in garaje altfel sunt in misiune) sa imi spuna mie cineva cum treci pe strada respectiva cu un carucior , sau pe jos cand sunt masini parcate pe jumate de banda de circulatie!
    Mergi pe strada ? Traversezi de zece ori ? Onorabili politisti ar trebui sa isi parcheze masinile in curtea interioara sau in orice alta parte doresc domniile lor.
    Daca legea o face „primariul” e dreptul lui sa decida ce si cum si este dreptul nostru sa il votam sau NU!
    Traiasca prafurile din capul cui le consuma!
    Traiasca sustinatorii lui sau sustinatorii lor!
    A critica este usor, a judeca este lejer, a respecta legea este la libera noastra dorinta, asta cata vreme ne asumam consecintele.

  2. E destept tare acest primar. Sigur e de culoare, ca asa sunt ăștia acum. Se cred si fac ce vor. Dar se schimba el si culoarea. Aviz galbiciosilor, va cam decolorati

  3. Aveți dreptate, a ridicat un subordonat al primarului plăcuțele adiționale, dar polițiștii i-au dat cu flit, tot acolo parchează. Ăsta crede că el face ce vrea în oraș. Sper să nu rămână fără urmări ordinul primarului, că deja râde lumea de poliția orașului.

  4. Cea mai mare prostie nationala s-a facut cu creerea Politiei Locale, aflate in subordinea primarilor ! Pe vremea comunistilor, puteau ei sa tot dea ” ordine ” de astea, ca ceea ce era ilegal, nu executa nimeni … si era suficient ca seful politiei sa sesizeze pe primul-secretar… ca era vai de „‘ cu*u ” primarilor ce pateau … ! Indicatoarele puse aiurea erau luate jos imediat de catre agentii de circulatie, daca nu erau puse cu aprobarea ” comisiilor ” de circuatie, ori imediat puse inapoi, daca era invers… Aici depinde si de cum este cunoscut seful biroului ori serviciului de Politie Rutiera din zona si cum isi face acesta treaba de ” comandant ” ( dupa lege ) . La noi , Politia Rutiera avea ” mana libera ” si era suverana in ceea ce trebuie sa faca ori sa desfiintzeze, astfel incat traficul rutier sa se desfasoare normal . Niciodata autoritatile administratiei locale nu s-au amestecat in problemele din competentza politiei .

  5. Un primar frustrat, a găsit el un mod de a se răzbuna că cineva nu a făcut cum vrea el .Oamenii au conducătorii pe care ii merită , însă așa se întâmplă când instituțiile statului nu și fac treaba.Nu am auzit așa ceva nicăieri în lume într un stat civilizat.Rușine cherecheș !!

  6. Mamica opreste destul de des in statia de autobuz de la Magazinul Maramuresul sa cumpere flori si , bineinteles, cu avariile functionale. Masinile oricarei politii treceau fara macar sa o atentioneze. O fi avut pana acum „orbul primarului”?

  7. Dacă Caragiale nu ar fi scris Dl Goe și l-ar fi cunoscut pe Cătălin Chereches ,adolescentul,cu siguranța ar fi realizat celebrul personaj tragi-comic Dl Goe .Felicitări dle primar ! In alta parte un comediant a ajuns politician respectat,la noi in baia mare un politician a ajuns un comediant JALNIC!!!!!

  8. Rușine !!!
    Nu este singurul abuz pe acest segment. Domunul „ȘTIE TOT „, de la el putere, a montat cu încălcarea normelor tehnice, cele două semafoare din imediata apropiere (sensul giratoriu) a străzilor V. Lucaciu cu Industriilor, că nu putea ieși „mamica” din curtea spitalului de boli infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here