RAPORT INTERN – Fondul de investiții care deține Baia Mare Value Center a anunțat o creștere a venitului net din închirieri de 20%

0
735

BAIA MARE VALUE CENTER. MAS Real Estate și-a anunțat investitorii că Baia Mare Value Center are un venit net din închirieri (echivalent cu venitul obținut după ce se scad cheltuielile nerecuperabile legate de proprietate) mai mare cu 20% și o rată de creștere anuală compusă în creștere cu 6% – rata de creștere anuală compusă (CAGR), numită și rată de rentabilitate “finisată”, este barometrul creșterii unei investiții și indicatorul rentabilității acesteia într-o perioadă de timp stabilită anticipat (de regulă, 5 sau 10 ani).

 

Conform gestionarilor/administratorilor fondului de investiție Baia Mare Value Center ar fi înregistrat o creștere de 7,3% a valorii investiției/achiziției în raport cu valoarea de încasare (la care poate fi vândută), în acest moment fiind cotat la o valoare de 37,1 milioane de euro.

 

Baia Mare Value Center, un centru comercial de tip Open-air Mall dezvoltat pe o suprafață de teren de 46.200 mp, a fost dezvoltat de Prime Kapital și inaugurat în decembrie 2018, fiind preluat în portofoliul MAS REI în februarie 2019, are o suprafață închiriabilă de 21.300 mp și a avut anul trecut un grad de ocupare de 96,3%.

În 2021, sereleul PK Black, prin care MAS administrează Baia Mare Value Center, a raportat o cifră de afaceri de 16,8 milioane de lei (exact: 16.832.149 lei), însă în acest an va inaugura o extindere de circa 4.200 mp, cu 6 spații comerciale (adică 6 noi chiriași, o parte dintre aceștia au fost prezentați deja de 2mnews AICI).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here