EXCLUSIV – Ce magazine se vor deschide în extinderea Baia Mare Value Center: două premiere pe piața comercială din Maramureș

0
16325

INVESTIȚIE – RETAIL. Centrul comercial Baia Mare Value Center, dezvoltat de Prime Kapital, inaugurat în 6 decembrie 2018 și preluat în februarie 2019 în portofoliul MAS Real Estate Inc (valoarea înregistrată a tranzacției fiind de 29,3 milioane de euro, însă dezvoltatorul este parte a cumpărătorului – acum proiectul de retail este inclus în lista de proprietăți a MAS, care este un fond de investiții din Africa de Sud, cu o valoare de piață de 35,22 milioane de euro), va avea 6 noi spații comerciale care vor totaliza circa 4.000 mp. Această scriere vă dezvăluie 4 din cele 6 noi branduri din Baia Mare Value Center.

 

Ce prevede extinderea

 

Încă de anul trecut, din 26 mai 2021, PK (Prime Kapital) Burgundy SRL, firma care administrează centrul comercial în numele MAS și care este deținută de PK Development Holding SRL (controlată scriptic de avocatul sud-african Martin Johannes Christoffel Slabbert), a primit autorizație de construire pentru extindere, iar în ianuarie 2022, firma a cerut (și primit) un nou certificat de urbanism, prin care s-a modificat tema (proiectul de extindere) pentru care a primit în 26 mai 2021 autorizația de construire.

 

Baia Mare Value Center va fi extins cu încă 4.200 mp, în urma unei investiții estimate de 2,8 milioane de euro, însă al cărei cost total (în care sunt incluse toate costurile proiectului: achiziționarea terenului, proiectare, avizare etc.) se va ridica în final la 5,3 milioane de euro (a anunțat MAS). Calculele economice ale MAS indică faptul că investiția va crește valoarea de piață a centrului comercial de la Baia Mare cu 7,8%.

 

Conform documentațiilor, extinderea prevede ridicarea unei clădiri noi (localizată separat de construcția existentă, la Bulevardul București), realizarea unor noi locuri de parcare, amenajarea acceselor, a spațiilor verzi și a unor platforme pietonale și semnalistica de rigoare. Investiția va crește capacitatea de închierere actuală a Baia Mare Value Center cu circa 18%. Un document financiar intern al MAS privind strategia investițională a anului 2022, finalizarea extinderii, la care se lucrează de ceva timp, este programată în septembrie 2022.

 

Cine vine în extinderea BMVC
• Poate cel mai generos spațiu din cele 6 este deja repartizat unei firme prezente demult pe piața comercială din Maramureș: unul dintre cei mai mari retaileri germani de îmbrăcăminte, New Yorker, fondat în urmă cu mai bine de o jumătate de secol de oamenii de afaceri germani Friedrich Knapp, Tilmar Hansen și Michael Simson. New Yorker este prezent și în mall-ul Vivo! din Baia Mare.

• De asemenea, LPP România Fashion SRL, subsidiara grupului polonez de modă LPP, își întărește prezența pe piața de retail din Maramureș prin deschiderea a încă două magazine din cele cinci branduri pe care le are în portofoliu (Reserved, House, Cropp, Mohito și Sinsay). În acest moment, grupul are deschise în Maramureș două magazine ale brandului Sinsay, în Baia Mare Value Center și Baia Mare Shopping Park. De această dată, cele două noi magazine ale grupului LPP care vor fi deschise în Baia Mare Value Center constituie premiere pe piața comercială din județ, acestea fiind magazine ale brandurilor House și Cropp.

• În fine, al patrulea spațiu din extinderea Baia Mare Value Center a fost contractat de al patrulea cel mai mare lanț farmaceutic din Europa, Dr. Max, care va deschide o hiper-farmacie.

* Foto mare: @Baia Mare Value Center

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here