ESTIMARE – 60.000 de euro pentru studiile de fezabilitate privind pasajele supraterane de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) și Italsofa (Baia Mare – Groși)

0
603

INFRASTRUCTURĂ. Administrațiile publice ale municipiului Baia Mare și județului Maramureș estimează un necesar financiar total de 60.000 de euro pentru realizarea studiilor de fezabilitate privind pasajele supraterane care ar urma să fie construite la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) și la Italsofa (Baia Mare – Groși), zone cu trafic rutier este extrem de aglomerat. Investițiile sunt motivate prin fluidizarea traficului rutier dintre Baia Mare și Recea și Baia Mare și Groși, iar banii necesari studiilor de fezabilitate vor fi plătiți de Primăria Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș în procente egale (50% administrația județeană, 50% administrația municipală).

 

Cele două pasaje supraterane vor fi conectate la centura metropolitană, fiind puncte de legătură între Baia Mare și varianta ocolitoare a municipiului. Planul prevede ca execuția lucrării să se facă printr-un parteneriat cu CNAIR, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar lucrările să fie finalizate în anul 2023.

 

Deocamdată, autoritățile Băii Mari și Maramureșului aprobă disponibilizarea din pușculițele publice a sumelor de 30.000 de euro (fiecare parte) pentru plata studiilor de fezabilitate. Un proiect în acest sens urmând să fie dezbătut joi, 15 iulie 2021, de forul deliberativ al municipiului (Consiliul Local).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here