RĂMÂNE NEÎNVINSĂ – Maramureșeanca Sara Șunea (11 ani) a remizat în cel de-al doilea meci la Campionatul Mondial de Șah pentru cadeți cu reprezentanta Turciei

0
278

CAMPIONATUL MONDIAL ȘAH 2023. Șahista maramureșeancă Sara Maria Șunea (ELO 1732, a 5-a favorită a categoriei), unica reprezentantă a României la Campionatul Mondial de cadeți 2023, competiție în desfășurare la Sharm El-Sheikh (Egipt), a remizat în al doilea meci, cu piesele albe, cu Ela Aslan (ELO 1433 – Turcia, a 30-a favorită a categoriei, în vârstă de 12 ani). Remiza a fost propusă/acceptată într-un moment în care fiecare jucătoare mai avea pe tablă doi pioni și un turn.

 

În urma remizei (0,5 puncte), Șunea, care în prima rundă a învins-o pe Naranbold Sodgerelt din Mongolia (ELO 1354), a acumulat 1,5 puncte și este clasată pe locurile 13-17. În cea de-a treia rundă, care se va desfășura miercuri, 18 octombrie 2023, Sara Șunea se confruntă cu Ani Nahapetyan (ELO 1478 – Armenia). După primele două runde, fiecare jucătoare are același punctaj: 1½. Șunea, care este una dintre cele mai tinere sportive de la categoria Fete 12 ani, va juca, din nou, cu piesele negre.

 

* Foto: @FIDE

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here