PROIECT – Dragoș Călin, actor al Teatrului Municipal din Baia Mare, la Academia Internaţională de Vară din Varşovia

1
778
Dragoș Călin
Dragoș Călin

WORKSHOP. Dragoș Călin, actor al Teatrului Municipal din Baia Mare, este unul dintre cei 36 de participanți (din care doi români) la Academia Internaţională de Vară din Varşovia, un proiect interdisciplinar dedicat tinerilor profesionişti cu vârste sub 30 de ani, pentru care capitala Poloniei va deveni timp de două săptămâni inspiraţie, spaţiu de cercetare, căutări, schimb de idei şi experimente artistice.

 

La ediția din acest an a Academiei, care se desfășoară, în perioada 14-28 iulie 2019, la Centrul Internaţional pentru Cultură „Nowy Teatr” din Varşovia (partenerul evenimentului este Institutul Cultural Român din Varșovia) au fost invitați 36 de participanţi din 12 țări: România, Germania, Suedia, Lituania, Ucraina, Cehia, Palestina, Brazilia, China, Iran, Chile, Israel (din partea României, actorul Dragoș Călin și Biatrice Cozmolici, performer şi producător de teatru din Târgu Mureș).

 

Tema principală a Academiei 2019 este Noţiunea Identificării. Ne este oare ea folositoare? Lărgeşte sau îngustează orizonturile? Îndeamnă la acţiune sau limitează? Identificându-ne cu un grup sau un fenomen putem rămâne totodată noi înşine? Identificându-ne cu un loc sau un oraş ne protejăm de excludere, încercând să ne asimilăm? Nevoia de identificare poate fi opresivă sau exclusivă?

 

Răspunsurile vor fi căutate la ateliere în trei secţiuni de lucru distincte – actorul Dragoş Călin participă în secţiunea „Visual Arts / Social Justice”, atelier sub conducerea lui Joanna Rajkowska şi Jean-Michel Bruyere. Programul Academiei va fi completat de spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii, intervenţii în spaţiul urban şi prelegeri.

 

Dragoş Călin a absolvit Facultatea de Teatru din Iaşi, secţia Actorie, clasa Emil Coşeru, perioadă în care a participat la numeroase workshop-uri şi a avut mai multe colaborări teatrale, printre care cu Teatrul Naţional Iaşi şi cu Opera Naţională Iaşi. Din 2014, este actor al Teatrului Municipal din Baia Mare. În 2015, a înfiinţat la Baia Mare asociaţia culturală Artspot Baia Mare, care are ca scop familiarizarea tinerilor cu teatrul şi a format șapte trupe de teatru de tineret care participă cu spectacole la festivaluri. În prezent, este student la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, secţia Arta Regizorului, clasa Theodor-Cristian Popescu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. am mostenit fostul spital de recuperare boli nervoase din BORSA MARAMURES – pe care nu prea il folodesc ..

    daca vrei sa faci ceva periodic – adica in caz ca am nevoie sa va pot evacua – nu vad nici o problema sa va ajut ..
    am f multe cladiri – in stare f buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here