LUCRĂRI FINALIZATE – S-au încheiat intervențiile pentru stabilizarea malurilor și creșterea capacității de transport a albiei Vișeului în comuna Moisei

0
1254

PUNERE ÎN SIGURANȚĂ. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au desfășurat intervenții pentru stabilizarea malurilor și creșterea capacității de transport a albiei Vișeului în comuna Moisei, diminuând semnificativ riscul producerii de inundații în zona riverană.

 

Au fost executate lucrări de decolmatare/recalibrare a unui tronson în lungime de 220 de metri, fiind excavat un volum de 2.389 metri cubi de material aluvionar. Totodată, pentru stabilizarea acestui tronson și asigurarea secțiunii de scurgere, au fost necesare lucrări de reparații ale consolidării de mal existente și execuția unei banchete din anrocamente la baza consolidării de mal pe o lungime de 50 de metri, a precizat Cristina Vădan, purtător de cuvânt Apele Române Someș-Tisa.

 

Intervențiile au fost necesare deoarece albia minoră era parțial colmatată de o deponie formată din material aluvionar, iar aceasta direcționa cursul de apă spre malul opus. Astfel, s-au produs eroziuni ale patului albiei minore și degradarea consolidării de mal, a mai precizat comunicatorul Apelor Române Someș-Tisa.

 

Afluent al Tisei, râul Vișeu izvorăște din Munții Maramureșului, din zona Pasului Prislop, de la o altitudine de 1.535 de metri. Are 82 de kilometri lungime, iar suprafața bazinului hidrografic este de 1.581 de kilometri pătrați, principalii afluenți fiind Cisla, Vaser, Ruscova și Frumuşeaua.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here