TRAFIC DE DROGURI – Lotul celor 4 maramureșeni coordonați din penitenciar și prinși de DIICOT cu 1,5 kilograme de droguri de mare risc rămâne 30 de zile în arest preventiv

0
670

DIICOT MARAMUREȘ. După ce luni, 7 august 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpaţi (Paul Răzvan Onijan, Vlad Andrei Ștef, Bianca Husa și Alexandru Lemnean) urmăriți penal pentru trafic de droguri de mare risc, marți, 8 august 2023, acești au fost menținuți pentru următoarele 30 de zile în arest preventiv, în urma unei decizii a magistratului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureș.

 

DIICOT a precizat că doi dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, în locaţii diferite, în timp ce transportau în scopul comercializării cantităţile de 1 kilogram, respectiv 500 grame de 3-CMC (aceasta este o catinonă sintetică cu efecte psihostimulante – înlocuitor al amfetaminei, cocainei și MDMA – indentificată pentru prima oară în 2014 în Suedia și înscrisă în categoria drogurilor de mare risc).

 

În dosarul de urmărire penală, procurorii au reținut faptul că cei 4 inculpaţi, coordonaţi de către un alt inculpat, încarcerat (trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată), au deţinut şi transportat drogurile de mare risc, în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Maramureş.

 

În urma percheziţiilor domiciliare, inclusiv în camera în care se află inculpatul încarcerat, au fost găsite 41 de pliculeţe cu substanţă vegetală, 27 de comprimate de Xanax, 4 telefoane mobile şi alte mijloace de probă.

 

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipale din Baia Mare, al luptătorilor şi criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 

* Foto: @Poliția Română

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here