FAPT – Luni, un nou zbor umanitar de pe Aeroportul Maramureș pentru copiii din Ucraina

0
331

REFUGIAȚI – UCRAINA. Luni, 4 aprilie 2022, la ora 12.00, de pe Aeroportul Internațional Maramureș va decola un nou zbor umanitar, care va transporta 119 copii din Ucraina și 59 de adulți (supraveghetori).

 

Precedentul zbor umanitar de pe aeroportul maramureșean a avut loc joi, 31 martie 2022, când operatorul aerian HiSky din Republica Moldova a transportat cu o aeronavă Airbus A320-200 144 de copii ucraineni instituționalizați, însoțiți de 32 adulți (supraveghetori) către Antalya (Turcia) – între autoritățile din Ucraina și mai multe țări, printre care și Turcia, există convenții cu privire la cazarea refugiaților, mai multe hoteluri și hosteluri fiind disponibilizate în acest sens. În ziua care a precedat zborul, copiii ucraineni au fost cazați în trei locații din Baia Mare.

 

* Foto generică: @GettyImages

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here