SURSE 2MNEWS – Șeful Jandarmeriei Maramureș, colonel Florișteanu, pus sub control judiciar pentru hărțuire sexuală și abuz de autoritate

0
2351
Col. Petru Marcel Florișteanu, șeful Jandarmeriei Maramureș

DOSAR PENAL – HĂRȚUIRE SEXUALĂ. Șeful Jandarmeriei Maramureș, colonel Petru Marcel Florișteanu (46 de ani), a fost dus luni, 21 noiembrie 2022, de procurorii militari la sediul Parchetului Militar Cluj. Surse informate au precizat pentru 2mnews că Florișteanu, care are 5 copii din cele două căsătorii, a fost pus sub control judiciar pentru hărțuire sexuală și abuz de autoritate.

 

Dosarul deschis de magistrați civili și înaintat celor militari (în baza faptului că Florișteanu este cadru militar – dosarul este instrumentat de căpitan magistrat George Ion Pop) a pornit de la acuzaţiile de hărţuire sexuală și abuz de autoritate aduse şefului Jandarmeriei Maramureș de una dintre angajatele instituției din care, recent, patru angajate ar fi demisionat din aceleași motive.

 

Col. Florișteanu, originar din comuna Dolhasca (jud. Suceava) este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru I. Cuza” – Arma Jandarmi (în 2000), fost comandant de pluton și apoi de detașament la Jandarmeria Iași, participant timp de 6 luni (noiembrie 2011-mai 2012) la misiunea internațională din Wardak (Afganistan), iar din 2014 conduce Inspectoratul de Jandarmi Maramureș.

Surse informate au precizat pentru 2mnews că dispunerea măsurii de control judiciar atrage după sine și punerea la dispoziție a militarului (respectiv, acesta nu mai îndeplineşte atribuţiile funcţiei deţinute, îi este suspendată autorizația de acces la informații clasificate și dreptul de a purta arma de serviciu și, evident, sporurile aferente exclusiv funcției deținute din care este suspendat).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here