PROGRAM-PILOT – Clasele postliceale sanitare de la Seminarul Teologic din Baia Mare, finanțate din bugetul Ministerului Sănătății

0
633

POSTLICEALĂ SANITARĂ. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut public un program-pilot, în urma căruia Secţia postliceală sanitară care funcţionează din anul 2014 în cadrul Seminarului Teologic Liceal “Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare va fi finațată din bugetul Ministerului Sănătăţii.

 

Argumentul programului constă în implicarea ministerului în pregătirea resursei umane (“Dacă nu avem resursa umană bine pregătită, calitatea actului medical nu este cea care ne-o dorim cu toţii”).

 

Până în anul 2014, Secţia postliceală sanitară din Baia Mare funcționa în cadrul Liceului Sanitar, fuziunea instituției de învățământ cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Iosif Mărturisitorul” ducând și la transferul învățământului sanitar postliceal la liceul teologic.

 

Decizia este cel puțin imorală, din punct de vedere al respectării sistemului concurențial prin egalitatea de șanse dintre sistemele de învățământ de stat și privat, pentru că învățământ sanitar postliceal acreditat de Ministerul Sănătății există în Baia Mare și la FEG Education (în incinta Colegiului Tehnic Transilvania) și la Carol Davila (în incinta Colegiului Tehnic “Carmen Silva”), pentru a enumera doar două alte entități care funcționează fără pârghia financiară din bugetul statului oferită liceului ortodox.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here