CE-AȚI FĂCUT? – A început școala și în Maramureș cu 41% din unitățile de învățământ având toaleta „în fundul curții”

0
314

MARAMUREȘ MILENIUL III. Din cele 228 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Maramureș (grădinițe, școli, licee) 41,23 %, respectiv 94 de unități de învățământ, au toaleta în exteriorul edificiului în care se efectuează actul de învățământ. Colocvial, „în fundul curții”.

 

Informația este oficială, transmisă agenției de presă Mediafax de directorul DSP Maramureş, Rareş Pop. Cele mai multe grădinițe și școli  din Maramureș care funcționează ca la începutul antichității, cu toaleta plantată-n depărtarea edificiului, să nu pută, se află ăn mediul rural, respectiv în Ruscova, Vişeu de Jos, Poienile de sub Munte, Repedea…

 

Mai mult, 102 dintre unitățile de învățământ din Maramureș (adică 45%) nu beneficiază în mileniul III de o utilitate introdusă public încă din antichitate: apa potabilă. Deși aceste unități de învățământ funcționează fără autorizație sanitară, fără să fie nimeni sancționat pentru asta, toți decidenții prefăcându-se că n-au ce să facă, acestea sunt obligate (pe hârtie) “să respecte normele igienico-sanitare minime”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here