ANALIZĂ – Cum a evoluat pandemia de COVID-19 în Maramureș în ultimele 3 zile (date recente și oficiale): acum sunt 12 pacienți în secțiile ATI, 5 cazuri grave (pacienți intubați)

0
1010

EXCLUSIV. Scrierea se bazează exclusiv pe informații oficiale asumate de instituția statului care gestionează, din punct de vedere medical, în județul Maramureș pandemia cauzată de noul coronavirus (COVID-19), respectiv Direcția de Sănătate Publică Maramureș. Analiza de față se referă exclusiv la ultimele 3 zile (perioada 17-19 august 2020) și vă prezintă cele mai recente informații/indicatori în acest sens.

 

În ultimele 3 zile, numărul persoanelor din județul Maramureș infectate cu noul coronavirus a crescut cu 54 de persoane, de la 824 la 878 (ultimele două numere însumează/totalizează numărul persoanelor infectate în județ de la începutul pandemiei). Iată evoluția pe zile: luni – 824, marți – 841 (17 cazuri noi), miercuri – 878 (37 de cazuri noi).

 

Dintre cei infectați, în acest moment sunt internate în spitalele din Maramureș 157 de persoane (luni erau 139 de internați, marți erau 146 de internați, miercuri erau 157 de internați). Din cele 157 de persoane internate în spitalele din județ, 12 sunt considerate cazuri grave și sunt în secțiile de terapie intensivă (ATI): luni erau 10 persoane internate în ATI, marți tot 10 persoane, miercuri – 12 persoane. Din pacienții internați în ATI, în acest moment 5 sunt intubați (conectați la aparate de ventilație mecanică) – luni și marți erau două persoane intubate, miercuri numărul acestora a crescut la 5.

 

Tot ieri a mai murit în Maramureș un pacient infectat cu COVID-19, numărul decedaților infectați cu noul coronavirus în județ urcând la 50 de la începutul pandemiei (cel mai probabil, decesul va fi comunicat oficial astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență).

 

În acest moment, în Maramureș sunt 30 de pacienți pozitiv COVID-19 (infectați) care sunt izolați la domicilii, fiind asimptomatici și externați la cerere.

 

În județul Maramureș funcționează în acest moment (sunt acreditate de Ministerul Sănătății) 3 laboratoare publice pentru efectuarea testelor COVID-19 (la spitalele din Baia Mare – de Boli Infecțioase -, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus). De la începutul pandemiei și până în 18 august inclusiv (marți), în județul Maramureș s-au procesat 11.313 teste (în ultimele două zile: luni – 151, marți – 387).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here