FAPT – La ce procent de vaccinare a ajuns Maramureșul și când se atinge așa-numita “imunitate de turmă” (pragul de 70% de vaccinați din totalul populației)

0
643

CAMPANIA DE VACCINARE. Din 27 decembrie 2020 (când în județul Maramureș s-a făcut primul vaccin) și până în 23 mai 2021 au fost vaccinate 168.969 de persoane (cu 11.188 de persoane mai multe decât în urmă cu o săptămână). Raportul vaccinaților se calculează la numărul total al populației, în Maramureș acest număr este de 522.432 de persoane (comunicat de INS, calculele oficiale se fac în baza sa, deși populația oficială a județului este de sub 517.000 de persoane, iar populația reală este și mai redusă).

 

Conform datelor oficiale de mai sus, procentul exact al persoanelor vaccinate în Maramureș (cel puțin cu o doză de vaccin) este în acest moment de 32,34% (cu 2,14% mai mare decât în urmă cu o săptămână).

 

În contextul păstrării actualului ritm de vaccinare (cu 2,14% de noi persoane), targetul de 70% persoane vaccinate (pragul stabilit de autoritățile din România pentru declararea “imunității de turmă”) se va împlini peste 18 săptămâni, adică la sfârșitul lunii noiembrie 2021 (atunci procentul persoanelor vaccinate în Maramureș va fi de 70,86% din populația totală a județului, așa cum este aceasta acreditată de INS – care este un număr nereal, populația reală oficială fiind de sub 517.000 de persoane, am oferit argumente în baza datelor oficiale în repetate scrieri anterioare).

 

În fapt, analizând graficul oficial al numărului săptămânal de vaccinuri administrate în Maramureș, creșterea procentuală scade proporțional cu timpul scurs (creșterea de săptămâna trecută față de în urmă cu 2 săptămâni a fost de 2,34%, creșterea din această sătpămână față de săptămâna trecută a fost de doar 2,14%). Concluzia ar fi că în acest an Maramureșul NU va atinge pragul de imunitate de turmă (70%). Și NU o va atinge niciun județ. Cel puțin în condițiile date (ritm de vaccinare, reguli etc.). Targetul e posibil de atins în acest an doar dacă sunt schimbate condițiile actuale.

 

Din totalul persoanelor vaccinate în județul Maramureș, 92.874 de persoane sunt vaccinate cu prima doză, iar 76.095 sunt vaccinate și cu rapelul. De asemenea, din totalul persoanelor vaccinate în județul Maramureș, aproape 89% s-au imunizat cu serul Pfizer-BioNTech.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here