DECIZIA INSTANȚEI – Directorul DSP Maramureș, Ivette Ilea, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că în perioada în care se afla la conducerea instituției a trucat concursuri de angajare

2
5621

DIRECTOR CONDAMNAT. Miercuri, 21 februarie 2024, magistratul desemnat al Secției Penală a Tribunalului Maramureș a soluționat condamnarea cu acord de recunoaștere a vinovăției a fostei director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, Ivette Alessandra Ilea. Aceasta, care acum ocupă funcția de director economic al instituției, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat acordul de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea infracțiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii / permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

Pedeapsa a fost negociată de avocatul lui Ilea cui procurorul de caz al DNA în cadrul acordului de recunoaștere, fiind anunțată public de DNA încă din 23 ianuarie 2024 (aveți detalii despre înțelegere și despre speță AICI). Infracțiunea a fost săvârșită în formă continuată (4 acte materiale, conform dosarului de urmărire penală al DNA).

 

Hotărârea instanței maramureșene poate fi atacată cu apel – deocamdată nu a fost înregistrat vreunul. Executarea pedepsei a fost suspendată pe o perioadă de 2 ani, timp în care Ilea trebuie, printre altele, să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Serviciului Public Ambient Urban Baia Mare sau a Poliției Locale Baia Mare, să frecventeze un program de reintegrare socială, să se prezinte la Serviciul de Probațiune Maramureș la datele fixate, să anunțe orice deplasare care depășește 5 zile și schimbarea locului de muncă.

 

De asemenea, în perioada de supravghere, Ilea nu mai poate ocupa funcţia publică de director executiv al DSP Marmureş sau al altor direcţii de sănătate publică din ţară. După suspendarea din funcția de director executiv a DSP Maramureș, cauzată de controlul judiciar dispus de DNA, Ilea ocupă funcția de director economic (cea din care a fost propulsată în funcția de director executiv).

 

Conform hotărârii instanței, Ilea a mai fost obligată la plata a 800 de lei către stat (cheltuieli judiciare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Dupa savarsirea pedepsei respectiv a orelor in folosul comunității va reveni la DSP Maramures? In prezent pe(…)la este in functie de director economic. E plin peste tot de genul acesta de derbedei care hotarasc destinul oamenilor. A patit-o si sora mea pentru un post de medic scolar dupa ce a fost pe primul loc la concurs go(…)nca sefa de comisie a hotarat ca altcineva trebuie sa ia postul. Cu toate contestatiile nu au vrut sa arate nota data in discrrpanta cu celelalte note date de alte 3 doctorite din comisie. Respectiv intre 9,5 si 10.Am facut un calcul i-a dat undeva pana in 7,5.Nu a vrut sa ofere nici o explicatie madam Miclaus medic scolar care de ani si ani este sefa de comisie in concursurile organizate de Primaria Sibiu pentru medicina scolara. (comentariu moderat – limbaj excesiv)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here