PRODUSE AGROALIMENTARE LOCALE – Deputatul Adrian Todoran: Piețele rămân deschise. Am votat pentru producătorii locali

0
161
Adrian Todoran

ADVERTORIAL. Camera Deputaților a aprobat, cu largă majoritate funcționarea în continuare a piețelor sau târgurilor situate în spații închise. Deși s-a înregistrat doar un vot împotrivă, cele peste 90 de abțineri pot fi considerate tot voturi contra, ele fiind inutile în vederea menținerii comerțului în piețele închise. Deputatul Adrian Todoran, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară la nivel național, susține că închiderea anumitor târguri și piețe este abuzivă, în condițiile în care accesul în marile magazine, ce funcționează tot în spații închise, e permis oricui și oricând.

 

Așa cum am spus pe toată durata mandatului meu de deputat, prioritatea mea este bunăstarea românilor. Cu tot ce înseamnă sănătatea, educația, susținerea producătorilor noștri. Iar comercializarea unor produse alimentare autentice, la prețuri mult mai bune decât în marile magazine, este esențială pentru noi toți. Vrem să știm ce mâncăm, pentru că de alimente frumos ambalate, cu etichetă străină, ne-am săturat.

„PNL și USR fac jocul unor interese economice evidente. Au votat prin abținere. Practic, ÎMPOTRIVA funcționării piețelor în spații închise. Indiferent de culoarea politică, toți deputații aveau obligația morală de a vota Pentru. Avem cu toții nevoie de produsele obținute de producătorii locali. Avem nevoie de produse de calitate, mai sănătoase, mai ieftine, la fel cum și micii comercianți trebuie să trăiască din ceva, mai ales acum, când pandemia le-a afectat serios veniturile.

 

Prin închiderea târgurilor și piețelor nu făceam altceva decât să dăm o mână de ajutor marilor agenți economici cu capital străin, care își îndeasă în conturi banii românilor, în timp ce statul român încasează extrem de puțin din câștigurile obținute de diverse supermarketuri. Fără aceste lanțuri de magazine noi nu murim de foame. În schimb, fără țări precum România și alte mari consumatoare de produse de import, respectivele lanțuri de magazine și-ar restrânge serios activitatea, reducând-o la câteva supermarketuri și atât.

 

E important că am reușit să aducem o mică bucurie românilor, iar intenția Guvernului Orban de a închide piețele a fost stopată. Sunt convins că președintele o va promulga. Este suficient de realist că nu se poate opune voinței unui popor întreg”, a declarat deputatul Adrian Todoran.

 

Cătălin MAN

 

* Material comandat de PMP – filiala Maramureș, CUI 11200012

locul 4 pe buletinul de vot



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here