HANDBAL FEMININ – Cu Idehn în zi mare, Minaur învinge și urcă, temporar, pe locul 1 în Liga Națională

0
439

LIGA NAȚIONALĂ. Minaur Baia Mare a bifat a cincea victorie în campionat, încheind etapa a 6-a a campionatului, ultima desfășurată în acest an (tot sub formă de turneu, în Sala Polivalentă din București), cu o victorie categorică, 26-19 (12-8) cu Dunărea Brăila, într-un meci în care antrenorul Costică Buceschi a revenit după perioada de carantină în care a lipsit patru etape de pe banca formației băimărene.

 

În urma victoriei cu Brăila, Minaur rămâne neînvinsă (cu 5 victorii și un egal) și a urcat pe locul 1 în clasamentul primei ligi valorice, dar cel mai probabil va încheia etapa pe locul 2, după ce și fostul lider, CSM București, își va disputa al șaselea meci (cu CSM Slatina, echipă situată acum pe locul 11).

 

Pentru băimărence au marcat Andreea Popa (7 goluri – 4 din 7 m), Cristina Laslo (6 goluri), Jelena Lavko (5 goluri – 2 din 7 m), Linn Christina Blohm (4 goluri), Asuka Fujita și Ana-Maria Tănasie (câte 2 goluri). Remarcabilă evoluția portarului băimărencelor, suedeza Filippa Idehn (10 intervenții salvatoare, din care doar în prima repriză 7 în situație de 1-1, a apărat 3 lovituri de la 7 m, executate de Dimitrovic – 2 – și Udriștioiu).

 

Pentru Dunărea, cele mai multe goluri le-au marcat Cătălina Preda și Alina Czeczi (câte 4). Următorul joc din campionat pentru băimărence, cu liderul CSM București, în 28 ianuarie 2021.

 

* Foto: Sabin Malisevschi / Upfoto – via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here