VICTORIE DETAȘATĂ – Minaur a spulberat CSM Bacău, la Baia Mare, și păstrează locul 2 în clasamentul Ligii Naționale

0
462

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL MASCULIN. Sâmbătă, 18 februarie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 38-26 (19-14), partida cu CSM Bacău. Meciul, care a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 2 (Baia Mare) și 8 (Bacău), a pornit cu echipa gazdă în postură de favorită.

 

Minaur a părut că forțează exact cât a trebuit pentru a câștiga, fără să forțeze și fără să se întrebuințeze excesiv. Un meci… economicos. La jumătatea primei reprize, Minaur avea un avantaj de două goluri (10-8), primele 30 de minute sfârșindu-se cu scorul 19-14 și cu Căbuț (4 goluri) și portarul Barna Buzogany (7 parade reușite) cei mai buni jucători.

 

Ieșiți de la vestiare cu un avantaj de 5 goluri, băimărenii au reușit în doar 15 minute să își dubleze avantajul: 30-20 (min. 15), iar cu 10 minute înaintea finalului să-l crească la 13 goluri (min. 50, 34-21) în condițiile în care antrenorul Sabou a rulat întreg lotul înscris pe foaia de joc și jucătorii s-au întrecut în lovituri cu efect, iar 5 băimăreni au încheiat meciul cu un procentaj de 100% (ce au tras a fost gol: Kozakevych, Mănescu, Nagy, Sabou și Fotache). De altfel, de la Minaur, în afara celor doi portari și a lui Teca au marcat toți jucătorii.

 

Partida s-a încheiat cu victoria băimărenilor la 12 goluri diferență: 38-26. Pentru Minaur au înscris: Mănescu și Kozakevych (câte 5 goluri), Căbuț și Kotrc (câte 4 goluri), Pop, Sabou, Vujic, Da Silva Mollino (câte 3 goluri), Nagy, Buguleț, Vujovic (câte 2 goluri), Fotache și Ratkovic (câte 1 gol). Portarii băimărenilor au fost la parametri maximi: Buzogany (11 parade salvatoare), Terekhov (10 parade salvatoare) – ucraineanul a avut un procentaj uluitor de mingi apărate 52,63% (!), iar Buzogany 39,29% (practic, băcăuanii au tras de 47 de ori pe spațiul porții și 21 de mingi au fost salvate de portarii echipei Minaur).

 

De la oaspeți s-au remarcat Belchite (8 goluri), Ganchev (6 goluri) și portarul Grigoraș (10 parade salvatoare). Minaur rămâne pe locul 2 în clasament și etapa următoare, a 19-a, în 25 februarie, de la ora 17.30, joacă în deplasare cu AHC Potaissa Turda (loc 7).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here