PROBLEME ÎN PARADISUL DREPTEI – Pentru că USR, PMP și FD nu s-au înțeles pe algoritmul desemnării candidaților, în Maramureș USR va candida la locale separat, iar PMP și FD în alianță

1
2895
Cristian Opriș, (FD) Adrian Todoran (PMP), Dan Ivan (USR)

DECIZIE. Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și FD (Forța Dreptei), se dovedește nu total unită în teritoriu, în 13 județe intervenind fricțiuni între reprezentanții celor trei partide în privința algoritmului de împărțire a locurilor pe listele de consilii județene și locale, precum și a desemnării candidaților la primării și consiliile județene.

 

Arbitrajul la nivel central a stabilit cert că pentru alegerile europarlamentare se va candida pe lista comună, sub denumirea Alianța Dreapta Unită, însă în privința alegerilor locale, care au loc în aceeași zi (9 iunie 2024) în județele neînchise, printre care și Maramureș, se va candida seaparat sau în alianțe restrânse.

 

În Maramureș, decizia finală este că USR va candida la alegerile locale pe listă de partid (sigla USR), iar PMP și Forța Dreptei vor candida în alianță. O alianță care nu va avea dreptul să se numească Alianța Dreapta Unită, ci va fi aleasă o altă denumire (probabil apropiată de cea a alianței electoral stabilite la nivel central), și care va prezenta o listă comună pentru alegerile din județ (pentru consiliile locale, primari, Consiliul Județean și președintele Consiliului Județean).

 

Totuși, cel mai probabil, după alegeri, cele trei partide vor acționa în Maramureș în consonanță/alianță, unica neînțelegere în constituirea unor liste comune și la alegerile locale fiind cauzată exclusiv de algoritmul desemnării candidaților la forurile deliberative din UAT-uri și din județ.

 

Așadar, la localele din 9 iunie 2024, USR va avea proprii candidați și loc unic pe lista competitorilor electorali, iar PMP și FD vor avea listă de alianță.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Umblă vorba-n târg că Pemepeu’ l-ar fi cooptat pe ilustrul reșapat, fost penalist, pardon, fost penelist, Cristian Anghel ca candidat pentru primărie/consiliul local.

    Fără penali în funcții publice!

    PS. Dar de domnul Andrei Hoban ce se aude? Iar a fost sărit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here