FAPT – Un oraș maramureșean cu echipă în Liga a V-a își reabilitează stadionul cu o investiție de 7,24 milioane de lei

1
4237

SEINISTADION. Administrația publică locală din orașul maramureșean Seini, controlată de edilul Gabriela Florica Tulbure (PSD), a introdus în urmă cu o lună în fază pre-execuțională proiectul de modernizare a Stadionului „Dumitru Jula” din localitate, estimând un necesar financiar de 7,24 milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor și a dotărilor.

 

În acest moment, terenul și structurile acestuia sunt degradate, nefiind executate lucrări de reabilitare nu doar din cauza lipsei fondurilor financiare, ci mai ales a situației juridice privind proprietatea terenului. De curând însă acesta a intrat în proprietatea orașului, care intenționează să-l reabiliteze atât pentru activități sportive cât și pentru evenimente social-culturale în aer liber (competiții locale, prezentări, activități de pregatire a voluntarilor serviciului local de situații de urgență, concerte, festivități, concursuri etc.) – proiectul prevede dotarea stadionului și cu o scenă utilată cu sistem de iluminare și sonorizare performante.

 

În plus, din cauza stării precare a terenului, echipa locală de fotbal, CS Seini, care activează în Seria a II-a a Ligii a V-a, unde ocupă locul 6 (din 10 echipe), este nevoită să se deplaseze pentru meciurile de pe teren propriu în localități limitrofe, ceea ce generează costuri suplimentare pentru club. În sprijinul argumentării implementării investiției, administrația locală este convinsă că modernizarea stadionului ar motiva copiii și localnicii pasionați de fotbal să faca performanță.

 

Conform proiectului, se va reabilita terenul de sport cu gazon natural (care va putea fi utilizat pentru fotbal și rugby), dotat cu iluminat nocturn, iar gazonul cu sistem de irigare, va fi construită o pistă de atletism cu 6 culoare (cu lățime de 6 metri și suprafață de 2.410 mp), vor fi amenajate spațiile verzi, va fi realizat acces auto și pietonal și va fi construită o tribună cu două sectoare, cu regim de înălțime P+1 și suprafață construită desfășurată de 465 mp (care la parter va avea vestiare, grupuri sanitare, depozit de materiale sportive, iar la etaj zonă pentru spectatori și zonă VIP, sală de conferințe, sală de fitness, birou, două depozite și grupuri sanitare). Pe acoperișul tribunei se vor monta panouri fotovoltaice.

 

Pentru separația circulațiilor pe parcelă, accesul la stadion se va realiza din străzile 22 Decembrie și Cărămidăriei. Proiectul este prevăzut să se implementeze în 2 ani, din care execuția lucrărilor este estimată la 14 luni. În primă fază, trebuie demolat fostul vestiar (o construcție care oricum a fost edificată fără nicio autorizație, pentru că trăim într-o țară bananieră cu pretenții scripitice de democrație).

 

Stadionul din Seini a fost botezat Dumitru Jula, în semn de omagiu pentru fostul jucător de fotbal seinean (după retragerea din activitatea sportivă a fost și antrenorul echipei Unirea Seini) și fost căpitan al Olimpiei Satu Mare (echipă pentru care a jucat în perioada 1964-1974 și cu care a promovat în Divizia A – este considerat de sătmăreni unul dintre cei mai valoroși jucători ai Olimpiei din perioada de glorie a acesteia), decedat în 2007, la vârsta de 62 de ani.

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. CS Seini s-a retras din campionatul, Liga5-a Maramures. Prin urmare, reabilitare pentru evenimente social culturale. Sportiv asteptam afilierea un nou club, care ar putea beneficia de astfel de facilitati moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here