PREVIZIBIL – Minaur Baia Mare, învinsă categoric la București, în meciul cu campioana ediției trecute, Rapid

0
487

LIGA I HANDBAL FEMININ. Miercuri, 26 aprilie 2023, în Sala Rapid din București, în meci contând pentru etapa a 22-a a Ligii I la handbal feminin, Rapid București a câștigat, cu 40-29 (19-14), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Mihai Potîrniche (Buzău) & Mihai Pîrvu (București), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 2 (Rapid) și 7 (Minaur).

 

Cu echipa gazdă pornită în postură de favorită certă (a câștigat ultimele 4 partide directe, ultima, cea din tur, de la Baia Mare, la o diferență elocventă pentru diferența de valoare a loturilor: 14 goluri!), meciul s-a disputat doar pentru că trebuia să aibă un scor, problema învingătoarei nepunându-se niciun moment, mai ales că Minaur are un campionat dezamăgitor, soldat după etapa trecută cu demiterea antrenorului principal, Raul Fotonea, acum echipa aflându-se la primul joc sub sfaturile tehnice ale secunzilor.

 

În mai puțin de 9 minute, Rapid a pus o diferență confortabilă, de 5 goluri (8-3), între ea și adversară, diferență redusă după prima jumătate a reprizei la doar două goluri (10-8), pe fondul unei acalmii a rapidistelor (explicabilă prin importantul meci din sferturile Ligii Campionilor). În min. 21, după golul lui Polman, gazdele aveau din nou 6 goluri în plus (16-10), diferență care s-a păstrat până la finalul reprizei, Buceschi (Rapid) închizând tabela după primele 30 de minute: 20-14.

 

Repriza secundă s-a disputat sub semnul echilibrului în primele 10 minute, gazdele majorându-și diferența în această perioadă cu doar un gol: 25-18. Însă a urmat o nouă apăsare pe pedala de accelerație, iar în min. 46, după golul lui Hernandez Serrador, Rapid deja avea 10 goluri în plus pe tabela de marcaj: 31-21. Doar cu Cazanga (5 goluri) și Vujovic (4 goluri) în postura de marcatoare semnificative, băimărencele nu puteau emite pretenții mai multe (în acel moment, rapidistele aveau 5 jucătoare care au marcat cel puțin 4 goluri).

 

În ultimele 10 minute s-a intrat cu scorul 34-23, iar ultima parte a jocului a fost pentru gazde doar o repetiție cu public a unor scheme și formule de joc, însă care nu le-a prilejuit oaspetelor o relativă estompare a rușinii, diferența de 11 goluri păstrându-se. Meciul s-a încheiat cu 40-29 (19-14).

 

Pentru Minaur au marcat: Cazanga (6 goluri), Vujovic și Ujkic (câte 4 goluri), Tănăsie și Tudor (câte 3 goluri), Kerekes, Țîrle, Popa și Mițicuș (câte 2 goluri), Vukajlovic (1 gol). De la Rapid s-au remarcat Badea (7 goluri), Hernandez Serrador și Buceschi (câte 5 goluri), Kanor, Ostase și Gutierrez Bermejo (câte 4 goluri).

 

În urma înfrângerii, Minaur Baia Mare a rămas pe locul 7, însă mai păstrează doar 2 puncte avans față de echipa de pe locul 8 (U. Craiova) – este locul maxim pe care poate încheia echipa băimăreană în această ediție. În etapa următoare, a 23-a, programată duminică, 30 aprilie 2023, Minaur joacă la Baia Mare cu CSM Târgu Jiu (loc 10 – în această etapă a pierdut pe teren propriu cu echipa din urma Minaurului, U. Craiova, la 5 goluri diferență).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here