TERMEN – 7 ani de la arestarea primarului Cătălin Cherecheș pentru luare de mită: la doar un an până la prescripție, 2mnews a inserat un contor care măsoară în timp real cât a mai rămas până scapă

0
1158

PROCESUL-ELASTIC ÎN CARE TOȚI ACTANȚII MIMEAZĂ CĂ SUNT IMPLICAȚI. Astăzi, 26 aprilie 2023 se împlinesc 7 ani de la reținerea pentru luare de mită și apoi arestarea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Așadar, reținut în 26 aprilie 2016 și trimis în judecată în 20 mai 2016 de procurorii DNA Cluj, în stare de arest preventiv, primarul Cherecheș a parcurs în cei 7 ani un proces pe fond la finele căruia, la 24 februarie 2022, a fost condamnat la 5 ani de închisoare și interzicerea temporară a unor drepturi de cel de-al treilea judecător desemnat să soluționeze cauza (primii doi s-au retras din varii motive).

 

Cherecheș a depus apel și acesta se judecă de mai bine de un an (primul termen având loc la 13 aprilie 2022) fiind departe de a se fi finalizat, fiind transformat halucinant în al doilea proces pe fond, completul de doi judecători ai Curții de Apel Cluj aprobând recent reaudierea a… 7 martori (care au depus mărturie în procesul pe fond). Până acum s-au scurs 13 termene de judecată.

 

La 26 aprilie 2024, adică exact peste un an, intervine prescripția răspunderii penale. În acest interval de timp mai este vacanța judecătorească, sărbătorile și, evident, amânările cauzate de neprezentarea martorilor citați pentru reaudiere.

 

Cadoul nostru la împlinirea celor 7 ani n-are fundiță, dar sperăm să fie apreciat de toți actanții acestui proces-elastic, precum și de cei care se cred neobservați: 2mnews a inserat pe site-ul ziarului un contor care măsoară în timp real cât a mai rămas până când primarul Cherecheș va scăpa. Așadar, când vă e dor să știți/vedeți cât a mai rămas până la desăvârșirea „detergentizării” cu public, aflați de pe www.2mnews.ro.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here