AU CÂȘTIGAT – Minaur câștigă la Baia Mare cu Poli. Timișoara și își blindează locul 2, iar sâmbătă joacă pentru calificarea în optimile competiției europene

0
698

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Marți, 28 noiembrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci devans al etapei a 13-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 30-22 (11-10), partida cu SCM Politehnica Timișoara. Meciul, arbitrat de cuplul de gălățeni Daniel Basso &Florin Tofan, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 2 (Minaur) și 11 (Politehnica) și a pornit cu gazdele în postura de favorite.

 

Minaur cu victorii în ultimele 5 meciuri directe, cu un șir lung de victorii în campionat, a întâlnit Politehnica Timișoara, echipă care în ultimele 5 meciuri a smuls două victorii pe teren propriu (cu CSM-urile din București și Vaslui), dar a pierdut alte trei meciuri, cele din deplasare chiar la diferențe considerabile. Pentru băimăreni era un meci de pregătire pentru disputa din returul confruntării din turul III al EHF European Cup, programat sâmbătă, la Pancevo (Serbia).

 

Meciul nu avea să fie atât de ușor cum se preconiza. Dacă până la jumătatea primei reprize, Minaur și-a creat un avantaj de 4 goluri (min. 15, 7-3), în mai puțin de 7 minute nu doar că l-a pierdut, ci era și condusă: 9-10 (min. 23).

 

Sigur, se juca mai mult cu gândul la meciul de sâmbătă, cu frâna de mână trasă și concentrarea în piuneze (băimărenii l-au făcut mare pe portarul Tomislav Stojkovic, care până atunci a parat jumătate din șuturile gazdelor), dar când a apăsat puțin pedala de accelerație, Minaur a revenit la conducere, după golurile lui Cip și Vujovic, cât să intre în avantaj minim la vestiare: 11-10. Surprinzător de slabă eficiența vicecampioanei în primele 30 de minute, în care din 20 de șuturi pe poartă au marcat doar 11 goluri.

 

În repriza a doua, băimărenii au reușit să nu-l mai nimerească pe Stojkovic și s-au distanțat rapid, după prima jumătate a reprizei la 4 goluri (21-17, min. 45), apoi la 9 goluri (min. 51, 27-18), terminând partida cu un avantaj confortabil: 30-22.

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (6 goluri), Cumpănici (5 goluri), Cip (4 goluri), Botea și Sabou (câte 3 goluri), Nagy, Vujovic, Fotache, Da Silva Mollino (câte 2 goluri), Erik Pop (1 gol). Portarii: Al-Khafadji – 6 mingi parate, Terekhov – 4 mingi parate. De la oaspeți s-au remarcat portarul Stojkovic – 9 mingi parate, Marjanovic (5 goluri), Bran (4 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 2, cu 32 de puncte. În etapa viitoare, a 14-a, tot la Baia Mare, are loc derby-ul campionatului: Minaur (loc 2) – Dinamo București (loc 1). Până atunci, meciul din cupele europene de la Pancevo, care va consfinți calificarea în optimile EHF European Cup (în meciul tur, băimărenii s-au impus cu 10 goluri diferență: 33-23).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here