CALIFICARE – Explorări Baia Mare a trecut în dublă manșă de UV Timișoara și va juca în sferturile Cupei României cu vicecampioana SCM Zalău

0
143

CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 20 octombrie 2021, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, Știința Explorări Baia Mare a învins-o cu 3-0 (25-15, 25-16, 25-15) pe CS UV Timișoara, în manșa retur a fazei I a Cupei României la volei masculin (competiție la care participă doar cele 12 formații din Divizia A1, prima ligă valorică), după fix o oră de joc efectiv. Băimărenii au câștigat și meciul tur, la Timișoara, tot în minim de seturi: 3-0 (25-18, 25-20, 25-22).

 

Meciul, arbitrat de clujenii Cristian Șanta și Andrei Savu, a fost la discreția echipei din Baia Mare, net superioară, care însă a jucat economic, forțând doar în partea a doua a seturilor și părând că-și conservă forțele pentru meciul de campionat cu vicecampioana en-titre SCM Zalău (pe care o va întâlni și în sferturile Cupei României). Oricum, un antrenament util.

 

Pentru băimăreni, antrenați de Marius Botea și Sorin Pop, au punctat: Cheagă (11 puncte), Dragomir (10 puncte), Moreira (6 puncte), Tarța (5 puncte), Crișan și Silvășan-Pașca (câte 4 puncte), Klocho și Taboada (câte 3 puncte), Catrina (2 puncte) și Badea (1 punct). De la oaspeți s-au remarcat Rodină (8 puncte) și Moroșan, Preda și Vîrlan (câte 6 puncte).

 

Iată rezultatele înregistrate în meciurile retur din Faza I a Cupei României la volei masculin (în paranteză sunt rezultatele din meciul tur, iar echipele calificate sunt evidențiate):

• Știința Explorări Baia Mare – CS UV Timișoara: 3-0 (3-0);

Unirea Dej – Știința București: 2-3 (0-3);

• Dinamo București – Rapid București: 3-0 (3-0);

• Olimpia Titanii București – Universitatea Cluj-Napoca: 3-1 (3-0 în tur).

 

În faza sferturilor de finală vor intra în competiție și primele 4 echipe clasate în ediția 2020-2021 a Ligii naționale (Divizia A1), respectiv Arcada Galați (campioana națională), SCM Zalău (locul 2), SCM U Craiova (locul 3) și Steaua București (locul 4).

 

În sferturile de finală, etapă care va avea loc în dublă manșă, tur-retur, Știința Explorări Baia Mare (locul 7 în precedenta ediție de campionat) are o misiune aproape imposibilă, urmând să joace (primul meci în deplasare) cu SCM Zalău (vicecampioana națională). Deținătoarea trofeului este Dinamo București (locul 5 în ediția trecută de campionat).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here