PREVIZIBIL – Cu proptele politice, Mircea Man, fostul cvintuplu deputat și președinte al Consiliului Județean Maramureș, a devenit vicepreședinte ANRE

0
2329
Mircea Man

FAPTE. Fostul “cvintuplu” (!) deputat și președinte al Consiliului Judetean Maramureș (2008-2012), Mircea Man (fost în FSN, PD, PDL și acum în PNL) a devenit vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), decizia fiind oficializată astăzi, 24 iunie 2020, prin votul Parlamentului reunit.

 

Man a fost propus pentru funcție de, evident, PNL, formațiune care, pentru a-i fi votată propunerea de plenul reunit al Parlamentului, a făcut pact cu PSD și ProRomânia, cărora le-a dat în schimb două posturi de membri în Comitetul de reglementare al ANRE (pentru care au fost nominalizați pesedistul Valeriu Steriu și fostul secretar general al PSD, Marian Neacşu, acum ProRomânia).

 

Votul a fost secret, pe buletine, un simulacru politic de democrație, iar Mircea Man a obţinut 315 voturi ”pentru” şi 49 ”împotrivă” (Neacşu – 321 voturi ”pentru” şi 43 ”contra”, iar Steriu – 316 ”pentru” şi 48 ”împotrivă” – deci toate cele trei propuneri au devenit fapte).

 

Pentru cele trei funcţii în ANRE şi-au depus candidatura mai mulți politicieni, politruci și specialiști, însă niciunul dintre aceștia, în afara celor trei, nu au întrunit avizul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

 

Cine este Mircea Man

 

Mircea Man (57 de ani) este un om pe care evenimentele din decembrie 1989 l-au surprins în poziția de şef de secţie la Stațiunea pentru Mecanizarea Agriculturii (SMA) Târgu Lăpuş. A intrat instantaneu în politică, a trecut prin 4 partide și a fost de cinci ori deputat, în legislaturile: 1990-1992 (FSN), 1992-1996 (doar câteva luni, la final de mandat, când l-a înlocuit pe Teodor Lupuțiu), 2000-2004 (PD), 2004-2008 (PDL), 2012-2016 (PDL) și președinte al Consiliului Județean Maramureș (2008-2012). În martie 2014 a fost declarat de ANI incompatibil, însă este deja demonstrat de fapte/reacții că parlamentarii, primarii, consilierii (locali, județeni) nu dau 2 bani pe ce zice ANI și deciziile nu-i incomodează deloc.

 

 

 

În 2016, după ce și-a finalizat al cincilea mandat de deputat, Man a acceptat să nu mai fie pe listele parlamentare ale PNL în schimbul unui post călduț și bine remunerat de bugetar. Așa că a devenit director Reglementări Tehnice la ANRE și președintele Comisiei de atestare a verificatorilor de proiecte și/sau a experților tehnici pentru obiectivele/sistemele din sectorul gazelor naturale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here