PREȚUL PACIFICĂRII – Conducerea PNȚCD a băgat partidul în derizoriu, din nou: Doru Dăncuș, redesemnat președinte al PNȚCD Maramureș, funcția în care în 26 noiembrie a fost numit Gheorghe Dinescu: „Mulțumesc, Gigi!”

4
3387
Ioan Doru Dăncuș

TRĂIASCĂ, TRĂIASCĂ ȘI-NFLOREASCĂ! Vineri, 15 decembrie 2023, conducerea PNȚCD l-a delegat pe Gheorghe Dinescu (președinte PNȚCD Argeș și președinte al Comitetul Național de Conducere – CNC – al partidului, dar și președinte interimar al PNȚCD Maramureș) să anunțe public încetarea războiului cu pucistul înfrânt, exclus și reclamat la Parchet doar de câteva zile, Ioan Doru Dăncuș. Pacificarea a venit la pachet (că tot e luna ofertelor și cadourilor) cu redesemnarea lui Dăncuș ca președinte al PNȚCD Maramureș.

 

Mutarea nu are o relevanță majoră pe piața politică locală, unde PNȚCD raportează false procente de sufragiu electoral, acestea fiind însă realizate mereu pe spatele alipirii de fostul primar corupt al Băii Mari, Cătălin Cherecheș (lucru care în 2024 nu va mai putea fi realizat din motivele cunoscute: magnetul pentru voturile cu care se împăunează PNȚCD, Cherecheș, este condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită).

 

Atunci de ce consemnăm „renumirea” (cum a fost exprimată public de către Dinescu) lui Dăncuș la conducerea PNȚCD Maramureș? Pentru a semnala noua gafă a conducerii istoricului partid țărănist, de mult exclus din sfera influenței decizionale/parlamentare, intrat în moarte clinică și ținut în viață doar de „branula” dușmanului de moarte (PSD, precursorul FSN, precursorul PCR), în al cărui șerb s-a transformat cu vrerea actualilor capi ai PNȚCD.

 

După ce s-au violat, s-au luat în căsătorie

 

Gafa este una care nu mai suprinde niciun observator al tristului fenomen politic autohton și vine după ce în mai 2022, CNC al PNȚCD, controlat de președintele Aurelian Pavelescu, i-a exclus din partid pe înfrânții puciști Ioan Doru Dăncuș (președintele PNȚCD Maramureș și al Consiliului Național de Conducere – CNC- al partidului, pe atunci viceprimar în Baia Mare, acum cu atribuții de primar), Cristian Vasile Terheș (europarlamentar) și Cătălin Cherecheș (pe atunci primar în Baia Mare). Decizia excluderii a fost făcută publică chiar de Pavelescu, fiind consemnată ca atare de presă.

 

Ulterior, întrebat cum de excluderile anunțate nu produc urmări (Dăncuș și-ar fi pierdut mandatul de consilier local, implicit de viceprimar – Cherecheș și Terheș nu erau afectați direct de excludere), Pavelescu a mărturisit spășit că nu a înregistrat decizia de excludere a partidului la Instituția Prefectului Maramureș. Adică, i-a dat afară, dar îl ținea pe Dăncuș sub papuc, păstrând excluderea în sertarul biroului de pe Bulevardul Carol I nr. 24.  Apoi au urmat un potop de acuze și procese reciproce, acestea culminând după fuga lui Cherecheș și instalarea locotenentului pe fotoliul împărătesc. Dar Împăratul era gol, cum este și acum.

 

În 20 noiembrie 2023, tot Pavelescu i-a făcut „locotenentului” Dăncuș un dosar penal, punând un slujbaș să comunice presei că viceprimarul-locotenent al lui Cherecheș este urmărit penal, gălușcă pe care jurnaliștii aerieni, care nu fac diferența între plângere penală (egală cu 0) și urmărire penală, au înghițit-o pe nemestecate (Pavelescu, de profesie avocat, știa că fără să cadă în derizoriu nu putea „confunda” înregistrarea unei plângeri pentru o presupusă faptă penală cu faza de urmărire penală, așa că a dispus ca acuzația de urmărit penal să fie răspândită de un comunicator al partidului, care, pentru falsă credibilitate, a semnat gogorița cu titulatura „Echipa de comunicare a PNȚCD” – anonimat conform manualului de manipulare stalinist).

 

Pacea de la Baia Mare trece prin stomacul electoral

 

La câteva zile după fuga lui Cherecheș și intrarea de facto a lui Dăncuș la butoanele financiare ale executivului Primăriei Baia Mare, Pavelescu și-a retras plângerea în baza unei negocieri cu locotenentul coruptului primar, dându-i astfel posibilitatea acestuia să se apere în Consiliul Local de acuzele că asupra sa ar plana vreo suspiciune de corupție.

 

Tot în acea perioadă, mai exact la 26 noiembrie 2023, PNȚCD l-a desemnat, pe tăcute, pe argeșeanul Gheorghe Dinescu la conducerea interimară a filialei Maramureș. Această desemnare a avut termen de valabilitate mai scurt decât iaurtul fără conservanți, astfel că după 20 de zile, astăzi, 15 decembrie, Dinescu a fost trimis în Baia Mare să anunțe public că nu s-a întâmplat nimic, că excluderile n-au fost excluderi înregistrate, că niciunul n-a mâncat usturoi și nici gura nu le miroase și că, uite, ce concordie, așa cum Pavelescu i-a desemnat lui conducerea filialei Maramureș și el i-o desemnează lui Dăncuș. Care e „re-numit” președinte .

 

 

Dinescu: „Sunt cu o misiune clară: am fost numit de președintele partidului pe 26 noiembrie președintele interimar al PNȚCD Maramureș, astăzi predau mandatul domnului primar Doru Dăncuș. El are termen o săptămână, să facă o echipă nouă, să plece la luptă. Ca să-nchidem totul, să nu mai existe tot felul de zvonuri, de aruncături cu piatra”.  Vorba lui Dandanache (pentru că și această dispută pare desprinsă din O scrisoare pierdută, a domnului Caragiale): „Eu, familia mea, de la patrușopt… luptă, luptă și dă-i, și dă-i și luptă… și eu, mă-nțelegi, tocmai acuma să remâi pe dinafară…”.

 

După ce a reprimit funcția (sau i s-a redat funcția), Dăncuș a spus: „Mulțumesc, Gigi”. Gigi (Gheorghe Dinescu) nu i-a spus, conform uzanțelor, „Cu plăcere”, de unde poți să deduci fie că nu i-a făcut plăcere (să fie marioneta care execută un fals mers pe sârmă, ancorat cu centură de siguranță deși e la un metru de sol), fie că acest ping-pong cu funcția de președinte al PNȚCD Maramureș e ca alergia și după al 7-lea strănut al alergicului, acesta te roagă să nu-i mai spus „Noroc”, pentru a nu fi obligat să-ți răspundă „Mulțumesc (Gigi)”.

 

A muncit pentru partid în timpul serviciului

 

Cam asta a fost povestea de astăzi de dinaintea ciorbei de prânz din Baia Mare. Cu gluma asta care a devenit de mult PNȚCD-ul pesedizat, cu răzbelul care n-a fost răzbel, cu locotenenți, poezele patriotice recitate sacadat sub stindardul electoral, cu nemuritorul Dandanache și cu Dăncuș, care sunt sigur că și-a făcut cerere de concediu pentru ziua de astăzi, neașteptându-se să i-o plătim noi, contribuabilii, pentru că el a muncit astăzi pentru partid, toată mascarada fiind programată la ora 11, în timpul orelor de program al administrației publice. Da’ ce partid, domnule, ce partid? „Așa e, puicușorule, c-am întors-o cu politică. Aud?” (tot Dandanche, săracu’ – „O scrisoare pierdută”, I.L. Caragiale).

 

Și acum, ce poate fi mai derizoriu pentru acest alt „partid de apartament”, PNȚCD Maramureș? O alianță cu PSD-ul lui Gabriel Zetea, cel care l-a blindat pe Dăncuș în postura de primar interimar și care, pentru a-l susține pe locotenent, a negociat funcții și a promis locuri eligibile pe listă consilierilor din Coaliția pentru Maramureș, acea struțo-cămilă electorală creată de Cherecheș și pe mâna căreia PSD și Zetea au pierdut alegerile locale.

 

Deși orice prost este convins că atunci când dai cu capul în grindă, a doua oară te apleci, unii uită să se aplece. Altfel, ce? De unde să mai candideze și Dăncuș? AUR l-a respins, în PSD, după cooptarea PMP-iștilor defectori, sunt deja două liste de eligibili… Așa că unica variantă fezabilă este să alipească PNȚCD de ceva cu șanse. Iar PSD e cea mai la îndemână variantă. În plus, ne-ar recita poezeaua aia cu menținem Coaliția din dragoste pentru maramureșeni, din responsabilitate, avem, vă dăm… alea-alea. Știm. Le-am mai servit o dată.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. … zua bună …

    Felicit tăț’ anonimii condamnaț’ la vieț’ banale de cetățeni ce nu au șanse la diabolismul de la nivel înalt .

    Mulțămnim de acest pamflet dureros de real 🖤 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here