OPERAȚIUNEA „PÂRJOLIȚI HOLDELE” – Primăria Baia Mare, contract cu o valoare dublă pentru marcajele stradale din oraș, mult supraevaluat: 23,7 milioane de lei pentru următorii 4 ani

6
8541

MARCAJE SUB CONTRACT. Administrația publică locală din municipiul Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la valoarea maximă de 23,7 milioane de lei (exact: 23.713.725 lei – toate sumele din articol includ TVA), care vizează aplicarea în următorii 4 ani a marcajelor rutiere din oraș.

 

Contractul are o creștere semnificativă față de precedentul (aferent perioadei 2019-2023), fiind de două ori mai mare (procentual, creșterea este cu 92,34%). Suma actuală este imensă, mult supraevaluată, contractul precedent (care este de două ori mai mic decât cel pregătit pentru următorii 4 ani, 2023-2027) fiind oricum de 4 ori mai mare decât într-un oraș similar, fapt demonstrat de 2mnews într-o investigație publicată AICI.

 

În perioada 2019-2023, Primăria Baia Mare a încheiat 3 acorduri-cadru, pe 4 ani, pentru aplicarea marcajelor rutiere, serviciul fiind împărțit în 3 loturi distincte, care aveau ca obiect: aplicarea marcajelor rutiere cu vopsele clasice; aplicarea de marcaje rutiere cu produse speciale; ștergerea marcajelor prin frezare. Primele două contracte (cele mai substanțiale, care au totalizat 12,32 milioane de lei – exact: 12.328.959,30 lei) au fost semnate la 29 iulie 2019 cu firma Anduna Servimob SRL, acestea fiind ieșite din termen și introduse acum în licitație – cel de-al treilea contract (de ștergere a marcajelor prin frezare) a fost semnat la 3 octombrie 2019 cu firma Loial Impex SRL (la valoarea maximă de 415.310 lei).

 

În cei 4 ani de contract cu Anduna Servimob SRL, Primăria Baia Mare a semnat contracte-subsecvente care au totalizat 10,8 milioane de lei (exact: 10.795.075,77 lei) – circa 2,7 milioane de lei/an -, suma totală plătită din banii orșaului pentru aplicarea marcajelor stradale fiind la 87,56% din valoarea maximă contractată. Conform noului contract introdus în licitație, Primăria poate plăti pentru marcajele stradale o medie de aproape 6 milioane de lei (mai mult decât dublu decât plătea până acum – oricum o sumă enormă comparativ cu contractele altor primării din orașe similare).

 

Conform caietului de sarcini, Primăria Baia Mare își exprimă disponibilitatea de a plăti o valoare maximă totală de 7,2 milioane de lei (exact: 7.199.500 lei) pentru marcaje cu vopsea clasică și o valoare maximă totală de 16,5 milioane de lei (exact: 16.514.225 lei) pentru marcaje cu vopsea specială (biocomponentă).

 

Ofertele se primesc până la 25 octombrie 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. OHOHOOOOOOO !!!!!! Pana sa ajungeti la clovnul cerechesian, doctor in devalizari ca sa-i cereti socoteala va mananaca mascarici (camarila si pupincuristi) Cine sa-i ceara socoteala pentru devalizari si furaciuni prezentate pe acest site inca de acum 7 ani daca doamna care conduce Curtea de Conturi (si care are obligatia si expertiza sa constate aceste fapte) are doi baieti angajati ai Primarie, unu la departamentul Politia Locala si altul la departamentul Vital. Oare acesta situatie nu reprezinta o incompatibilitate sau conflict de interese ??? De asemenea multi sefi de institutii de forta se afla in aceiasi situatie ca si doamna. Cum sa actioneze acestia (aflati in aceasta situatia) impotriva unui grup infractional organizat daca chiar ei au devenit un fel de complici ai acestora ?????? Daca facem referire la Consiliu Local ne dam seama ca de fapt marea parte din acesta reprezinta de fapt camarila lui cereches. CINE sa-l ia la intrebari si sa-i ceara socoteala ??????

    • Tehnica de vopsire ca si tehnica dar i-a priviti ce echipament au muncitorii, exact cum spune legea, manusi, bocanci, casca, ochelari de protectie, etc. Oare angajatorul le-a facut instructajul de protectia muncii privind manipularea marfurilor periculoase (toxice) ?? Oare cei de la ITM sunt si ei in somnul glaciar si nu-i intereseaza astfel de situatii ??? AU DOVADA in aceasta poza, oare de ce nu se autosesizeaza ???? Oare face parte si domnul director de la ITM din camarila ??? Poate la cel care a castigat licitatia nu-i mai ramane bani de echipamente pentru ca trebuie UNSE butoanele de la aparatul de licitat …………………

  2. Laud incercarile de constientizare a baimarenilor asupra ciudateniilor din contractele primariei Baia Mare. Observ, ca pentru majoritatea baimarenilor asta este normalitatea: contracte umflate si directionate catre baietii isteti, lipsa investitiilor majore din oras generatoare de venituri si locuri de munca, un primar, care oricand poate fi incarcerat pentru delicte grave, un oras, in care gospodarul ei nu se ridica la numele localitatii conduse. Dar vinovatii nu trebuie cautati in cladirea primariei, ci pe fiecare strada si in fiecare imobil din Baia Mare. Orasul nostru este oglinda perfecta a locuitorilor ei.

  3. Langa contorul cu prescriptia puneti filmuletul de la nunta edilului. TOTI cei care i-au intrat in hora e cazul sa plateasca. Luati la bani marunti sunt cel putin suspecti. TOTI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here