PREVIZIBIL – Concertele de la Iarna Băimăreană, 900.000 de lei: triunghiul Cherecheș – Ureche – Dăncuș și firma-abonată Art Electric Show

1
1976
Cătălin Cherecheș, Ilie Ureche, Doru Dăncuș

PARANGHELII ȘI BANII PUBLICI. Vin sărbătorile (alea care n-au venit încă), implicit e rost de scormonit în pușculița publică. Știți dumneavoastră, pușculița publică e cea despre care autoritățile susțin că este secătuită atunci când se vorbește de investiții importante (care rămân, care crează dezvoltare) pentru o localitate, fapt pentru care se repezesc să ceară credite bancare (care nu dor, doar îndatorează), dar care e atât de generoasă atunci când se dă cep distracțiilor și parangheliilor de anotimp.

 

Putea fi mai rău

 

E iarnă, câteva detalii financiare deja vi le-am oferit (AICI și AICI), altele urmează. Acum e sezonul “evenimentului cultural al municipiul Baia Mare”, pentru care s-a găsit în pușculița publică a urbei 1,5 milioane de lei. Sigur, pinguinii electorali aplaudă dintr-un reflex pavlovian, însoțindu-și lovirea aripilor scurte cu déjà vu-urile notorii „Vaiii ce frumooos eee! ”, „Dacă face de ce face, dacă nu face…” și alte asemănătoare frecții verbale lipsite de rațiune, dar maiestuos executate cu spirtul Mona al vorbirii articulate.

 

Deci, Iarna Băimăreană (1 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020, însă, în fapt, a debutat în 5 decembrie), un “halat” de 1,5 milioane de lei din pușculița publică, din care frișca de pe tort (60% din suma totală) o ia organizatorul concertelor a cărui identitate era cunoscută încă înaintea deciziei că evenimentul prin care se sifonează banii orașului pentru o paranghelie în al patrulea anotimp se va numi Iarna Băimăreană.

 

Înaintea vorbirii despre bani, firmă, interfață și legături, o subliniere: băimărenii interesați de cum li se cheltuie banii strânși din taxe și impozite trebuie să fie oarecum bucuroși, pentru că se putea mai rău. Adică, în 2018, Iarna Băimăreană a costat 1,65 milioane de lei (echivalentul a peste 354.000 de euro), cu 150.000 de lei mai mult decât în acest an. Deci, putea fi mai rău decât este.

 

Și acum, devoalarea, deși, repet, nu e nicio surpriză identitatea încasatorului acestor bani…

 

Nicio surpriză, abonatul public

 

Sereleul Art Electric Show din satul Merișor, controlat scriptic de Ilie Ureche (foto mic stânga) – supranumit “Regele luminilor” pentru că este abonatul public numărul 1 în privința contractelor de iluminat ornamental semnate în mandatul edilului Cătălin Cherecheș -, și-a adjudecat serviciile de organizare ale Iernii Băimărene, fapt pentru care va încasa aproape 900.000 de lei (exact: 893.892,30 lei, echivalentul a 187.400 de euro).

 

În această sumă nu intră, firește, iluminatul ornamental de sărbători, sau focurile de artificii, pentru aceste sume urmând să fie disponibilizați alți bani – de pildă, anul trecut, pentru iluminatul ornamental de iarnă, Ureche – Regele luminilor a încasat, prin altă firmă a sa, Ilnic Electric, aproape 2 milioane de lei (exact: 1.981.141,75 de lei, echivalentul a 425.000 de euro), pentru cele 47 de zile cât a decorat minunat Orașul Învingătorilor care n-au câștigat nimic. Adică în 2018, băimărenii au plătit doar pentru luminițele de pe străzi 42.152 de lei pe zi (peste 9.000 de euro pe zi) – pentru sceptici și interesați, detalii AICI.

 

Revenind la organizarea Iernii Băimărene din acest an (adică scena, sonorizarea și muzica), firma condusă scriptic de Ilie Ureche va bifa încă aproape 900.000 de lei, conform contractului semnat din partea municipalității de edilul Cherecheș (contractul nr. 45.615 din 27 noiembrie 2019).

 

În fapt, această firmă, Art Electric Show SRL din satul Merișor este legată cu odgonul de Doru Dăncuș, stăpânul absolut al organizării spectacolelor plătite din banii orașului Baia Mare, pe care acum o jenă legală (numită incompatibilitate) îl oprește să fie și scriptic frontman-ul din contractele semnate de primarul Cherecheș pentru parangheliile pe care le organizează în oraș. Detalii despre legătura dintre Ureche – Dăncuș – Cherecheș v-am oferit AICI.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Da…. Și sponsor Vital Sa…. Oamenii cu salarii de mizerie 1500 lei în condiții de munca oribile… și orașul chefuieste… Rahat de oraș… Rahat de primar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here