OPERAȚIE CU SUCCES – Intervenție de extirpare minim invazivă a rinichiului, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

0
298

INTERVENȚIE MINIM INVAZIVĂ. Un pacient în vârstă de 64 ani, diagnosticat cu tumoră renală, a beneficiat de nefrectomie laparoscopică 3D (extirparea rinichiului prin abord minim invaziv cu ajutorul laparoscopului).

 

Abordul laparoscopic al tumorilor renale prezintă beneficii multiple pentru pacienți, precum:

– recuperare și mobilizare rapidă

– pierderi sanguine minime

– nivel de siguranță oncologică optim

– incizii mici

– risc redus de infecții postoperatorii.

 

Echipa operatorie a fost formată din:

Dr. Lucian Grad – medic primar urolog

Dr. Andrei Popa – medic specialist urolog

Dr. Emanuel Cata – medic specialist urolog

As. Voicu Zoicaș

As. Simona Munteanu

 

Echipa anestezie:

Dr. Cosmina Mirică – medic primar ATI

As. Cristian Loredana

As. Daniel Ghitiu.

 

Mulțumim în mod deosebit colegilor urologi de la Spitalul Clinic Municipal Cluj Napoca pentru tot sprijinul și implicarea în efectuarea acestei intervenții, precum și Dr. Liviu Dragomir, medic șef secție urologie, dr Vincze Bela si Dr. Mihaela Leșe, medic șef bloc operator pentru susținere și asigurarea siguranței actului operator.

 

Spitalul Județean de Urgență “Constantin Opriș” Baia Mare este într-o continuă dezvoltare și modernizare și sprijină introducerea metodelor minim invazive în practica curentă, astfel încât tot mai mulți pacienți să beneficieze de chirurgia laparoscopică.

 

George Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență “Constantin Opriș” Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here