PREVIZIBIL – Explorări Baia Mare și-a aflat adversara din meciurile pentru locurile 5-8: două din cele trei meciuri se joacă în deplasare

0
311

LIGA I VOLEI MASCULIN. În faza a II-a a play-off-ului Ligii I la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare, eliminată în faza I de vicecampioana Dinamo București (cu 2-0), va juca pentru locurile 5-8 cu SCM Zalău, echipă clasată pe locul 6 după sezonul regular (Explorări a încheiat pe locul 7). Zălăuanii n-au reușit să producă surpriza, fiind învinși, luni, 3 aprilie 2023, în meci decisiv, de campioana en-titre, Arcada Galaţi, cu 3-0 (25-9, 25-21, 25-18), care s-a calificat în semifinalele competiției cu scorul general 2-1 (primele două dispute s-au încheiat cu 3-2 şi 1-3).

 

Astfel, în semifinale (disputate pe criteriul Cel mai bun din trei meciuri) vor avea loc partidele Steaua Bucureşti – SCMU Craiova şi Arcada Galaţi – Dinamo Bucureşti – finala, programată pe același criteriu, se va juca între 29 aprilie şi 13 mai.

 

Băimărenii vor întâlni pentru calificarea în lupta pentru locurile 5-6 echipa sălăjeană SCM Zalău, confruntarea urmând să se dispute pe același criteriu: Cel mai bun din trei meciuri. Meciurile sunt programate în 8 aprilie (la Zalău), 12 aprilie (la Baia Mare), 22 aprilie (la Zalău – dacă mai e cazul).

 

În sezonul regular, în ambele meciuri directe s-au impus zălăuanii, însă la capătul unor meciuri intens disputate, încheiate după câte două ore de joc efectiv cu scorurile 1-3 (21-25, 25-23, 23-25, 24-26) – la Baia Mare – și 3-2 (23-25, 21-25, 26-24, 25-17,15-9) – la Zalău, după ce băimărenii au avut 2-0 la seturi și au ratat victoria în minim de seturi în prelungiri. Categoric, SCM Zalău pornește cu prima șansă în această confruntare, mai ales că dispută două din cele trei meciuri pe teren propriu, însă băimărenii au dovedit în precedentele partide directe că au capacitatea de a furniza surpriza.

 

Învingătoarea se va califica în meciurile pentru locurile 5-6 (cel mai probabil, cu Rapid București, care joacă în această fază cu CSM Constanța), iar pierzătoarea va juca pentru locurile 7-8 cu învinsa din cealaltă semifinală a grupei valorice (cel mai probabil, CSM Constanța, echipă clasată pe locul 8 la finalul sezonului regular). În ultimele două sezoane ale Ligii I, Explorări Baia Mare s-a clasat pe locul 7.

 

* Foto: @SCM Zalău

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here