OLIMPIADĂ – Medalie de bronz la slalom uriaş pentru sportivul băimărean Andrei Cupşa, la Jocurilor Mondiale de Iarnă Special Olympics 2017

0
475
Andrei Cupșa pe podium (al cincilea din stânga)

MEDALIE. După ce în urmă cu două zile, în proba de slalom super-uriaş, sportivul băimărean Andrei Cupşa s-a clasat în imediata apropiere a podiumului, pe locul IV, în finala de ieri a probei de slalom uriaş Andrei a reuşit să câştige medalia de bronz. Alături de băimăreanul Andrei Cupşa, alţi trei sportivi români (Nicoleta Stan, Denisa Iliescu şi Viorel Tătaru – toţi în proba de slalom uriaş) au cucerit ieri medaliile de bronz pentru delegaţia României.

 

În proba de slalom uriaş, Cupşa (care concurează cu numărul 278) a fost devansat doar de sportivul american Vincent Egan (02:38.96) şi de Danailov Kostadin din Bulgaria (02:50.06) – băimăreanul a fost cronometrat în 02:55.66, clasându-se peste reprezentanţii Serbiei, Poloniei, Norvegiei şi Belgiei.

 

Până acum sportivii români au cucerit 14 medalii la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics: 2 medalii de aur (prin Alexandru Marinescu şi Theodor Bucur, în proba de snowshoeing – mers/alergare pe zăpadă), 3 medalii de argint (prin Viorel Tătaru şi Codruţ Moldoveanu, ambii în proba de schi alpin, şi Maria Moşoiu, în proba de snowshoeing) şi 9 medalii de bronz (prin Nicoleta Stan şi Denisa Iliescu, ambele atât la proba de schi alpin, cât şi la proba de slalom uriaş, Andrei Cupşa şi Viorel Tătaru la proba de slalom uriaş, Mara Oprea, Iulian Coltor, şi Oana Negrea la snowshoeing).

 

Andrei Cupșa

Andrei Cupşa practică schi şi înot de la vârsta de 9 ani, alături de copii fără dizabilităţi, iar acum nu mai are nevoie de însoţitor. Din 2011, participă la Special Olympics şi la Jocurile Naţionale din România. În 2013, Cupşa a reprezentat România la Jocurile Mondiale de Iarnă din Coreea de Sud, unde a câștigat o medalie de argint la proba de slalom uriaş. Băimăreanul mai deţine trei medalii de argint câştigate în competiţii internaţionale, la probele de nataţie (în Monaco şi Ucraina).

 

La Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2017, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume, participă 2.700 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din 107 ţări, 1.000 de antrenori şi 3.000 de voluntari. România participă pentru a patra oară la acest eveniment sportiv şi a înscris 15 concurenţi în patru probe: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing (mers/alergare pe zăpadă).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here