SALVAŢI COPIII – La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an pierde lupta cu viaţa: donaţie de echipamente performante pentru Maternitatea din Baia Mare

0
268

PROGRAM. După ce în 2014, „Salvaţi Copiii” a donat secţiei de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare un ventilator în valoare de 19.000 de euro (echipament vital pentru supravieţuirea nou-născuţilor veniţi pe lume între 24 şi 34 de săptămâni, a căror funcţie respiratorie nu este posibilă fără acest aparat), în acest an organizaţia a anunţat că va dona echipamente performante în cuantum total de 2,4 milioane de lei în 33 de maternităţi.

 

Printre maternităţile selectate în acest an se numără şi cea din Baia Mare. Este al cincilea an consecutiv când Organizaţia „Salvaţi Copiii” se implică în programul de combatere a mortalității infantile.

 

În anul 2010, la startul programului, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 10,1 la mia de copii născuţi vii, rată care a coborât la 8 la mia de nou-născuți vii, în 2015. Chiar şi aşa, România rămâne pe primul loc în UE în ceea ce priveşte rata mortalităţii infantile, din cauze prevenibile ori afecțiuni tratabile – la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an pierde lupta cu viaţa.

 

„Am decis să continuăm programul, tocmai pentru că progresul este vizibil şi consistent: două procente mai puţin în rata mortalităţii infantile înseamnă câteva mii de copii prematuri salvaţi. Să ne oprim la mijlocul drumului nu este niciodată o opţiune, mai ales atunci când vorbim despre nou-născuţi. De cele mai multe ori, şansele lor la viaţă depind de aparatura medicală pe care o are maternitatea în care vin pe lume. Mai mult chiar, şansa medicilor de a-şi face excelent profesia depinde, şi ea, de logistica pe care o au la îndemână. Nimic nu e mai trist decât să ştii că poţi salva un copil, dar nu ai la dispoziţie un incubator sau un ventilator pentru a o face”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here