OFICIAL – Conducerea UAC Europe, al patrulea angajator al județului Maramureș, admite public că are 5 angajați infectați cu noul coronavirus

0
2006

TRANSPARENȚĂ. UAC Europe, al patrulea angajator din județul Maramureș, cu un număr de peste 1.500 de salariați, a remis 2mnews un comunicat în care precizează, într-un exercițiu de transparență și normalitate, situația concretă a angajaților depistați pozitiv la testul COVID-19.

 

În acest moment, după 62 de teste făcute în două zile, sunt infectați cu noul coronavirus 5 angajați ai producătorului de piese din aluminiu pentru aeronave, care are fabrica în comuna maramureșeană Dumbrăvița. Vă redăm comunicatul oficial al firmei, asumat de conducerea UAC Europe:

 

„Deși pe parcursul acestei perioade, la măsurarea temperaturii nu am avut niciun angajat care să se prezinte la serviciu cu temperatură peste limita normală, pentru a proteja sănătatea angajaților, compania noastră a decis demararea unui plan de testare preventivă, care prevede testarea saptamanală, pe cheltuiala angajatorului a unui eșantion reprezentativ de angajați din toate departamentele fabricii.

 

Prima etapă de estare a avut loc în 12 și 13 mai și a cuprins un număr total de 62 de teste efectuate. Dintre aceştia, 5 angajaţi au ieșit pozitivi, restul primind rezultat negativ. Niciunul dintre cei 5 angajați nu a avut niciun fel de simptome ale infecției cu noul coronavirus și au declarat că nu au intrat în contact cu nicio persoană venită în țară din zonele roșii.

 

Mai mult, în cadrul companiei noastre nu a intrat nicio persoană din exterior din luna martie. Cei 5 locuiesc în diferite zone ale județului, niciunul nu este locuitor al comunei Dumbrăvița. Angajaţii cu rezultat pozitiv fiind asimptomatici, ancheta epidemiologică se face retroactiv pe 4 zile, riscul de răspândire fiind relativ scăzut.

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș care s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea anchetei epidemiologice au evaluat și măsurile luate de compania noastră, pe care le-au apreciat ca fiind foarte bune și suficiente.

 

După aceste cazuri, UAC Europe a mai luat o serie de măsuri:

* dezinfecția profesională suplimentară a întregii zone unde angajații depistați pozitiv și-au desfășurat activitatea, inclusiv cabinetul medical, după care vom continua regulat cu dezinfecția;

* s-au comandat preșuri dezinfectante;

* izolarea și testarea persoanelor cu care cei cinci angajaţi au intrat în contact, conform recomandărilor DSP.

 

Compania noastră va continua programul de testare preventivă, pentru a evalua starea de sănătate a angajaților și va continua să aplice cu strictețe măsurile de protecție și să respecte recomandările autorităților. De asemenea, în spiritul transparenței, respectului și corectitudinii de care UAC Europe a dat mereu dovadă, vă vom informa cu privire la evoluția situației.

 

Conducerea UAC Europe”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here