FINANȚARE – Peste 22 de milioane de lei în infrastructura de agrement pe malurile râului Săsar: peste 10 milioane de lei vin din pușculița orașului

0
595

CONTRACT SEMNAT. A fost semnat (de Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei) contractul de finanţare cu peste 22,25 de milioane de lei (sumă care include TVA) a reabilitării spaţiilor verzi degradate şi realizarea infrastructurii de agrement pe malurile râului Săsar din Baia Mare. Din această sumă, aproape jumătate (peste 10 milioane de lei – exact: 10.001.669,05 lei) va fi plătită din bugetul orașului.

 

Proiectul municipalității Baia Mare (care a început în ianuarie 2018) va fi finanțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 și are durata de execuție de 12 luni. Să vedem ce presupune…

 

Conform proiectului, din suma totală necesară investiției, 17,27 milioane de lei va fi alocat segmentului construcții + montaj, bani cu care se vor amenaja peste 3,7 hectare de teren de pe malurile râului care tranzitează municipiul reședință de județ. Investiția prevede obținerea a 33.677 mp de spaţii verzi, căi pietonale, construcția a 6 pavilioane (de câte 82 mp fiecare). De asemenea, se fac parcări (590 mp) și se montează platforme și gradene.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here