NU PE MARACANA, CI PE GABANA – Câștigătoarea Ligii a IV-a Maramureș își cunoaște deja adversarul din barajul pentru promovarea în Liga a III-a

0
684

FOTBAL – LIGA A IV-A. În barajul în dublă manșă pentru accederea în Liga a III-a, programat de FRF în 17 și 24 iunie 2023, câștigătoareaa Ligii a IV-a Maramureș va juca împotriva câștigătoarei Ligii a IV-a Bistrița-Năsăud. Dacă pentru desemnarea câștigătoarei din Maramureș urmează finala, disputată între Academica Recea (câștigătoarea Seriei Sud) și Avântul Bârsana (câștigătoarea Seriei Nord) – echipe care au depășit în semifinale Zorile Moisei, respectiv Gloria Tăuții Măgherăuș – campioana județului Bistrița-Năsăud este cunoscută încă din acest weekend.

 

Chiar dacă mai este o etapă din play-off-ul Ligii a IV-a Bistrița Năsăud, înaintea finalului competiției (față de Maramureș, în județul vecin s-a disputat un play-off în 6, cu meciuri tur-retur, la finalul căruia va fi desemnată campioana), Minerul Rodna a câștigat (și) matematic titlul de campioană județeană și s-a calificat în barajul pentru Liga a III-a.

 

Manșa tur a barajului se va disputa sâmbătă, 17 iunie 2023, la Bârsana sau Recea, iar manșa retur, pe 24 iunie, pe Stadionul Gabana din Rodna, baza sportivă unde își desfășoară meciurile câștigătoarea Ligii a IV-a Bistrița-Năsăud. Minerul Rodna a câștigat în penultima etapă a play-off-ului Ligii a IV-a Bistrița-Năsăud cu Dinamo Uriu (3-1) și a devenit și matematic campioană a Ligii a IV-a în județul vecin pentru a 9-a oară.

 

Echipa de pe Valea Someșului este antrenată de Valeriu Munteanu. Aveți mai jos lotul de jucători din acest sezon:

* Portari: Andrei Cămărășan, Raul Pop, Denis Leonte;

* Fundași: Ionuț Valea, Vlad Hazbei, Ilie Tiron, Marian Dodea, Cosmin Patca, Lazăr Pioraș, Călin Saicu, Valentin Alexa, Emanuel Luchi, Daniel Pop, Antonel Capra;

* Mijlocași: Aurelian Viliczki, Paul Colța, Traian Savu, Cristian Bortaș, Marius Talpoș, Valeriu Munteanu, Călin Capra, Tinuț Cozonac, Marius Andresi;

* Atacanți: Răzvan Hazbei, Florin Brumă, Cristian Sigheartău, Șadi Akari.

 

Clubul bistrițean, fondat în 1960 (timp în care a activat cu o întrerupere de doar 6 ani, în 2009-2015), a cunoscut cea mai bună performanță în perioada 1973-1987, timp de 14 sezoane echipa activând în Liga a III-a (în sezonul 1976-1977 s-a clasat pe locul al doilea, la un singur punct de promovarea în Liga a II-a, performanță repetată și în sezonul 1980-1981). Minerul Rodna a retrogradat în Liga a IV-a în sezonul 1987-1988. Este echipa bistrițeană care a câștigat de cele mai multe ori campionatul județean al Ligii a IV-a (de 9 ori).

 

* Foto: @Minerul Rodna

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here