NOU-VENIȚI – Campioana Știința Baia Mare a anunțat două transferuri în pauza competițională: talonerul sud-african Trollip și pilierul Hîncu

0
260

TRANSFERURI. Campioana Știința Baia Mare a anunțat două transferuri în pauza competițională: talonerul sud-african Tristan Kyle Trollip și pilierul Robert Hîncu. Trollip este de mai multă vreme în Baia Mare și cu înregimentarea sa Știința Baia Mare a ajuns la 16 străini în lot (este, de departe, clubul cu cei mai mulți străini din Liga Națională).

 

Trollip

 

Tristan Trollip (21 de ani), anunță clubul băimărean, este al patrulea sud-african din lotul campioanei României și într-un interviu din martie 2023, pentru ziarul Highway Mail, este consemnat că acesta va semna un contract pe 5 ani cu Știința Baia Mare, pentru care și-a suspendat cursurile universitare (studiază Știința Sporturilor la University of KwaZulu-Natal – UKZN, juca la echipa universității, Varsity Shield).

 

Trollip s-a declarat încântat de oferta de la un club de primă ligă din România, obținută de agentul său – nici nu știa că urma să joace la campioana României – și spunea că este ocupat cu pregătirile pentru a zbura în România, deoarece urmează să înceapă antrenamentele cu echipa spre sfârșitul lunii martie, fiind nerăbdător să joace la nivel internațional și să învețe de la jucători cu un rugby diferit față de ce a învățat el în Africa de Sud, sperând să joace în viitor chiar pentru naționala României și, pe măsură ce va progresa în carieră, în naționalele altor țări.

 

Hîncu

 

De asemenea, conducerea campioanei României l-a transferat și pe pilierul Robert Hîncu (21 de ani), originar din  Vaslui, care a jucat la Rulmentul Bârlad și, în sezonul precedent, la Universitatea Cluj. Hîncu este fost component al echipelor naționale Under 17, 18 și 20 (cu România U20 a participat la două turnee finale de Campionat European).

 

* Foto: @Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here