CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea a pierdut, pe teren propriu, în meciul de debut în Liga a II-a

0
756

FOTBAL LIGA A II-A. ACS Fotbal Comuna Recea a pierdut, pe teren propriu, în meciul său de debut în Liga a II-a, fiind învinsă cu 0-1 (0-1) de fosta sa rivală din Liga a III-a, AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc, echipă aflată la cel de-al doilea sezon consecutiv în a doua divizie de fotbal a țării.

 

Deși meciul a avut loc o vreme extrem de caldă pentru ora 11, în pofida restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19 și deși partida a fost transmisă de Erdélyi Magyar Televízió și difuzat în timp real și pe canalul de Youtube al echipei din Miercurea Ciuc (pe cheltuiala acesteia), fanii echipei maramureșene s-au prezentat la stadionul din Recea pentru a saluta revenirea unei echipe din județ în Liga a II-a (deși au avut restricții de a participa la meci din postură de spectatori, sute de oameni au asistat la partidă de după gardul care împrejmuiește terenul de joc).

 

Elevii antrenorului Valentin Suciu au părut mai experimentați, ciucanii ținând în primul sfert de oră mingea departe de poarta lui Ribánszki, portarul recent transferat de Csíkszereda de la Békéscsaba și care avea doar câteva antrenamente făcute cu noii săi coechipieri. După debutul de tatonare, ocazii au fost de ambele părți, însă niciuna eficientă, până în minutul 27 când șutul din interiorul careului al ciucanul Takács (un mijlocaș transferat în sezonul trecut de la echipa a doua a lui Videoton) a scuturat transversala, ca o prevestire a ceea ce avea să se întâmple 2 minute mai târziu.

 

Imediat după pauza de revigorare, în minutul 29 s-a înscris primul și singurul gol al partidei, cu tânărul mijlocaș defensiv al ciucanilor, Bara Levente, în rol principal, care a înscris din afara careului în colțul din stânga jos al porții apărate de căpitanul maramureșenilor, Alin Bota.

 

După gol, în pofida presiunii și a dorinței, maramureșenii nu reușesc nimic notabil pe tabela de marcaj, ba chiar ratează un penalty, în minutul 57, prin Adrian Micaș, care a tras în dreapta portarului, însă uriașul Ribánszki (care a stat și la originea faultului asupra lui Balha, care a dus la dictarea penalty-ului) a apărat magistral. De consemnat și șutul în transversală a ciucanului Bauza, precum și prestația portarului-golgheter Bota, ambele aspecte făcând ca scorul să rămână cel consemnat în prima repriză.

 

Iată și echipele cu care au început meciul pe stadionul Central din Recea antrenorii Ciprian Danciu (ACS Fotbal Comuna Recea) și Valentin Suciuc (AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc):

 

Fotbal Comuna Recea: Bota (cpt.) – Jucan, Oiță, D. Simion, Potcoavă, Micaș, R. Rus, Brata, Chinde, Mărieș, M. Coman.

 

FK Csíkszereda Miercurea Ciuc: Ribánszki – Palmes, Apró, Takács, Intzidis, Marrone, Eder Gonzalez (cpt.), Bauza, Botorok, T. Suciu, Bara.

 

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din centralul Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca), asistenți Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) – arbitru de rezervă a fost Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba), iar observatori, Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Petru Boros (Oradea).

 

* Foto: AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here