NICI N-A CÂNTAT COCOȘUL DE DOUĂ ORI – La două săptămâni de la intromisiunea lui Dăncuș ca și candidat AUR la Primăria Baia Mare, locotenentul condamnatului corupt s-a lepădat de AUR și va candida de la PSD

4
4146
1. Ioan Doru Dăncuș cu Gabriel Zetea, 2. Ioan Doru Dăncuș cu Darius Pop

IOAN DORU RĂZGÂNDUȘ. Locotenentul Ioan Doru Dăncuș, viceprimarul Băii Mari cu atribuții de primar preluate de la Căpitanul său (Cătălin Cherecheș), după ce acela, condamnat pentru luare de mită, s-a repliat în închisoare pentru 5 ani, s-a lepădat de AUR, la care a insistat mult să-l desemneze candidat la funcția de primar la alegerile din 9 iunie 2024, și va candida de la… PSD. Despre răzgândeală e scrierea aceasta…

 

Scriptic, Dăncuș este încă președintele PNȚCD Maramureș, după ce a fost ejectat și apoi reprimit în partid de președintele cu ștampilă țărănistă Aurelian Pavelescu, care i-a făcut plângere penală lui Dăncuș și la câteva ore a parafat pacificarea poștășească de la Baia Mare (poștașii duc corespondențe, plicuri, mape – știți). Însă pseudo-țărăniștii, care formează un tipic partid de apartament, nu erau la nivelul electoral pe care are impresia că-l merită Dăncuș, un ins intrat în campanie electorală la câteva zile după fuga din țară a șefului său corupt (aceeași campanie prăfuită, bazată pe manipularea electorilor volatili în fața cărora mimează modestia echipat în geci Moose Knuckles de 1.500 de euro, visându-se deja avansat în iunie la gradul de Căpitan).

 

În consecință, din pricină de interdicție la PNL și de indecizie la PSD (care tot o mestecau cu sondajele), Dăncuș a alergat în goană către AUR, al treilea partid în sondajele de opinie din Baia Mare, a făcut ce-a trebuit să facă la Cluj-Napoca în negocierea cu George Simion (programată prin intermediul lui Cristian Terheș) și a fost anunțat oficial candidatul AUR la Primăria Baia Mare.

 

Au urmat două săptămâni în care Dăncuș s-a promovat în echipament galben, cu președintele filialei județene, deputatul Darius Pop, împărțind lalele electorale de AUR în fața cortului unde se strângeau semnături de susținere pentru AUR și cântând lăutărește la petrecerea femeilor din Primărie alături de președintele AUR. Apoi, fix după programarea lansării candidaților AUR la primăriile din Maramureș, care trebuia să aibă loc în fața Primăriei Baia Mare, Dăncuș a dispărut. A plecat în Cipru, să ia lumină de la ambasadorul PSD-PNL Dan Mihalache. Evenimentul s-a contramandat pe termen nelimitat. Explicația oficială a fost că n-a mai putut să vină în Baia Mare Terheș, cel anunțat ca lansator (de candidați, nu de rachete). Explicația reală: Dăncuș s-a răzgândit în urma rezultatului sondajului PSD, care îi dădea posibilitatea să candideze de la social-democrații lui Zetea.

 

Astfel că în două săptămâni, locotenentul coruptului a baletat prin 3 partide: PNȚCD, AUR, PSD. Acum e așteptat să se reîntoarcă din locul de luare a luminii și să semneze adeziunea la PSD și să fie anunțat oficial candidat. Dar el este candidatul PSD, să nu aveți nicio mirare. Ce se întâmplă astăzi în CPN-ul (Consiliul Politic Național) PSD-ului este doar o chestiune de protocol care trebuie bifată, să nu zică social-democrații că șefii lor nu-și respectă propriul statut. Zetea are rezultatele sondajului, are acceptul lui Dăncuș (oferit de acesta cu bucurie nedisimulată), conducerea centrală a aprobat deja candidatura lui Dăncuș. Game over.

 

De ce mi-am consumat timpul scriind despre un ins care a oferit dovada că are în sânge gena trădării, cu care probabil a fost infestat de fostul său șef pe care l-a slujit cu obediență atât de mult  timp (referirea este la Cherecheș, alt traseist de drept comun, trecut în episodica sa carieră politică prin PSD, PNL, UNPR, FDG, PNȚCD și din nou PSD)? Nu pentru că ar avea vreo șansă de a deveni primar al municipiului reședință de județ, Baia Mare neavând niciodată un primar ales de pe stânga eșicherului politic, nici pentru a râde de el că disperat să prindă un partid a eșuat lamentabil pozându-se în postura de candidat AUR pentru ca acum să fie nevoit să se pozeze în postura de candidat PSD, ci pentru a-i devoala caracterul și ușurința cu care se leapădă de orice și oricine. Deja, în încercarea de a se apăra de anumite acuze administrative, Dăncuș a început să aibă reacții în care își contestă stăpânul, pe Cherecheș, acreditând ideea că acesta e cel care a luat deciziile pentru care e acuzat el, pe nedrept, și militând să nu fie judecat/acuzat pentru decizii luate de Căpitanul său, aflat acum în pușcărie.

 

Un ins atât de previzibil și de autosuficient ca Dăncuș este greu să găsesc în istoria post-decembristă locală, așa cum este greu să găsesc unul care să întruchipeze mai fidel prezicerea biblică a trădării aparent fidelului Petru (Iisus: „Te vei lepăda de Mine înainte ca să cânte cocoşul de două ori”). Ca mâine, întors de sub soarele insular cu poveștile pline de sfaturi bune asezonate cu câte un Shiraz de Erimoudes, Dăncuș își va lua tricoul roșu de pesedist convins și va inventa o nouă poveste pentru același public care mai e dispus să-l asculte.

 

… iar pentru PSD identitatea pierzătorului la Primăria Baia Mare este mai puțin importantă, ideea e să-l pună pe unu care să le aducă cât mai multe voturi, implicit un număr cât mai mare de consilieri locali și, mai important, voturi pentru președintele CJ, funcție la care candidează președintele PSD Maramureș, Gabi Zetea, cel care pleacă în bătălia electorală pentru conducerea administrației județene cu prima șansă în contextul în care similarul său de la liberali, Ionel Bogdan, a renunțat să candideze pentru menținerea mandatului de șef al CJ Maramureș pentru o candidatură la Primăria Baia Mare.

 

În fond, social-democrații n-au mai avut un candidat propriu la Baia Mare (care generează peste 30% din voturile exprimate în județ) din timpuri imemoriale, la ultimele două alegeri mizând pe coaliții cu edilul condamnat Cherecheș, iar înaintea acestei runde din iunie baletând ba cu Cirț, ba din nou cu Cherecheș (vă amintiți că a fost prezentat candidat PSD în 2024, poze cu Ciolacu și Zetea, pupături, declarații de tip „Bine te-ai reîntors, Cătălin!” și alte asemănătoare gafe electorale strategice). Au acum. Dacă nu le-a ieșit cu Cirț, nici cu Cherecheș, e bun și locotenentul. Că a ieșit bine-n sondaje. În sondajele lor.

 

Vorba sloganului la ceva pariuri sportive (o altă reclamă tv pentru retarzi): Dacă tot pierdem, măcar să câștigăm!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here