SOLIDARITATE – Refugiații ucraineni din Baia Mare au ajutat nevoiașii români

0
225

ZIUA ASISTENȚEI SOCIALE. Miercuri, 20 martie 2024, de Ziua Asistenței Socile, într-un gest de solidaritate și comuniune, refugiații ucraineni din Baia Mare au adus un suflu nou de speranță și sprijin pentru nevoiașii din comunitatea românească. Prin intermediul Centrului Comunitar ROUA, doamnele implicate în activități au croșetat peste 30 de perechi de șosete de lână, în cadrul sesiunilor de terapie de grup conduse de psihologul Raisa Sirchenko.

 

Aceste activități nu numai că au oferit un context terapeutic de exprimare pentru refugiați, dar au generat și un impact pozitiv asupra comunității locale. Șosetele de lână realizate cu migală și dragoste au fost donate în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Baia Mare, ajungând astfel la persoanele care frecventează serviciile azilului de noapte Baia Mare.

 

„Acest gest umanitar demonstrează că, în ciuda diversității culturale și a provocărilor, putem lucra împreună pentru binele comun și pentru a aduce un zâmbet pe fețele celor care au nevoie de sprijin”, a declarat Raisa Sirchenko, psihologul care coordonează activitățile de terapie de grup. „Persoanele în vârstă care au fost nevoite să fugă din calea invaziei ruse în Ucraina, au nevoie să simtă că aparțin, că pot face un bine, că au un rost, mai ales acum că sunt nevoiți să locuiască într-o țară străină, departe de viața lor”.

 

„Încercăm, prin complexitatea activităților pe care le organizăm la centrul ROUA, să facilităm procesul de integrare a refugiaților ucraineni în comunitatea locală, indiferent de grupa de vârstă din care fac parte. Această inițiativă, de a face ceva pentru cei mai puțin norocoși din comunitatea băimăreană, ne-a impresionat profund. Croșetatul a peste 30 de perechi de șosete de lână reprezintă nu doar un act de generozitate, ci și un exemplu clar al puterii terapeutice a lucrului manual, precum și a colaborării în cadrul unui mediu sigur, așa cum este Centrul Comunitar ROUA. Aceste acțiuni nu fac decât să întărească legăturile dintre noi și să ne inspire pe toți să fim mai buni și mai solidari în fața provocărilor vieții cotidiene”, spune Izabella Kis-Kasza, președinte al Asociației City Makers, co-fondator al Centrului Comunitar ROUA.

 

Prin această inițiativă, refugiații ucraineni și comunitatea locală își unesc forțele pentru a construi o rețea solidă de sprijin și solidaritate în Baia Mare. Acest gest simbolizează esența umanității și arată că înțelegerea reciprocă și compasiunea pot depăși orice granițe sau diferențe culturale.

 

Centrul Comunitar ROUA este un spațiu sigur cu servicii și activități integrate co-creat de o coaliție realizată între Asociația DEIS și Asociația City Makers, împreună cu refugiați ucraineni.
Activitățile și acțiunile ROUA sunt susținute financiar de ActionAid și Plan International prin Disaster Emergency Committee și de Fundația Terre Des Hommes România în parteneriat cu Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

Centrul Comunitar ROUA



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here