FAPT – Instanța a respins cererea lui Grigore Bota de a fi eliberat după 22 de ani de detenție: a fost condamnat la 99 de ani închisoare pentru uciderea a 3 persoane

0
588

CLEMENȚĂ RESPINSĂ. Magistratul de caz al Secției Penale a Judecătoriei Baia Mare a respins joi, 20 aprilie 2023, cererea de liberare condiţionată a lui Grigore Bota, aflat în detenție (arest și închisoare) din 22 august 2000. Bota, supranumit „Ucigașul de boschetari”, a fost condamnat definitiv, la 27 februarie 2002, la executarea pedepsei de 99 ani închisoare pentru omor deosebit de grav (3 crime). El are dreptul de a depune o nouă cerere de liberare condiționată „după data de 27 septembrie 2023”. Sentința/soluția nu este definitivă, putând fi contestată în 3 zile de la comunicare (deocamdată nu s-a înregistrat vreo contestație).

 

Bota este prezentat în diverse studii criminalistice drept criminalul român cu cele mai multe victime, criminaliștii băimăreni direct implicați în anchetă susținând că acesta ar fi ucis, de fapt, 12 oameni, însă a fost acuzat numai de trei crime – deși la testările cu poligraful ar fi mărturisit mai multe – din cauza faptului că gradul avansat de descompunere al celorlalte cadavre, descoperite în perioada aprilie 2000 – septembrie 2001 pe malurile Săsarului și în zona Gării Baia Mare, a făcut imposibilă stabilirea certă a cauzei morții.

 

Aceasta a fost cea de-a șasea sa cerere de liberare condiționată, precedentele, depuse în perioada 2018-2022, fiind respinse de instanțele de judecată (conform noului Cod Penal, un condamnat – chiar la închisoare pe viață -, poate cere liberarea condiționată dacă a executat minim 20 de ani de detenție, a avut o conduită bună și și-a îndeplinit obligațiile civile). În timpul soluționării cererilor de liberare, Bota și-a recunoscut faptele pentru care a fost condamnat și a susținut că le regretă, cerând clemența magistraților.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here