AU PIERDUT – Minaur, snopită la Brăila, rămâne pe locul 8, iar etapa viitoare vine la Baia Mare echipa de pe locul 2, Gloria Bistrița

0
2137

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Miercuri, 20 martie 2024, în Sala Sporturilor Dunărea din Brăila, în meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii naționale de handbal feminin, HC Dunărea Brăila a câștigat, cu 40-29 (17-15), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul craiovean Claudiu Gorina & Florin Melencu, a opus echipele clasate pe locurile 5 (Dunărea) și 8 (Minaur).

 

În ultimul joc al etapei, brăilencele aveau ca unic obiectiv victoria, care le ducea pe locul 4. Gazdele aveau și un ascendent moral în fața băimărencelor, impunându-se în ultimele 3 meciuri directe (implicit și în tur, la Baia Mare, cu o diferență apreciabilă, de 9 goluri: 21-30). Ultima partidă între cele două echipe s-a disputat luna trecută, tot la Brăila, în optimile Cupei României, Dacia câștigând și atunci la 9 goluri diferență, cu 36-27. Ultimul meci câștigat de băimărence a avut loc în urmă cu un an și 5 luni, în ediția 2021-2022 (când Minaur s-a impus în ambele partide din campionat).

 

După un început mai slab în care în min. 4 erau conduse cu 3-0, băimărencele, mai atente în apărare, au revenit și în min. 7 au reușit să egaleze prin Borș, 4-4, păstrând apoi echilibrul perfect în prima jumătate a reprizei, 9-9, în pofida prestației bune a portarului Șerban (Dunărea). Băimărencele țin aproape până în min. 18, apoi gazdele se distanțează la 14-10 (min. 25), iar repriza se încheie cu 17-15.

 

După primele 15 minute din repriza a doua, în care băimărencele au reușit să țină aproape de adversare (27-25), gazdele s-au dezlănțuit, a doua jumătate a reprizei fiind la discreția totală a Dunării. În ultimele 7 minute, gazdele au marcat de 8 ori, iar Minaur… o singură dată. Final: 40-29. Conform indicatorilor valorici, singurele jucătoare ale Minaurului care au avut aport tehnic pozitiv au fost pivoții Spugnini Santome și Țîrle, extrema Tănăsie, Lundback, Cazanga și Borș, în această ordine (ultimele 3, aport valoric minim – iar restul lotului, aport negativ). În repriza a doua: 23-14 (9 goluri diferență în doar 30 de minute). Spune multe…

 

Pentru Minaur au marcat: Spugnini Santome (7 goluri), Borș și Cazanga (câte 5 goluri), Tănăsie și Lundback (câte 3 goluri), Ujkic (2 goluri), Țîrle, Kerekes, Gomes Da Costa și Pavlovic (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat portarii Teodorescu (7 intervenții salvatoare) și Șerban (8 intervenții salvatoare), Gonzales și Jezic (câte 6 goluri), Liscevic, Popa și Quintino (câte 5 goluri). Din cele 15 jucătoare utilizate, doar două au avut aport negativ.

 

În urma înfrângerii, Minaur rămâne pe locul 8 în clasamentul ligii naționale. În etapa următoare, miercuri, 27 martie 2024, Minaur joacă la Baia Mare cu Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (loc 2).

 

* Foto: @Dunărea Brăila

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here