NICI ACUM – Minaur, egal pe teren propriu cu Lotus Băile Felix, rămâne cu o singură victorie după 4 etape

0
207

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 15 septembrie 2023, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a Seriei a 10-a Liga a III-a la fotbal, CS Minaur Baia Mare a terminat la egalitate, 1-1 (1-0), partida cu CS Lotus Băile Felix. Meciul, arbitrat de o brigadă condusă la centru de Sorin Florin Saladea din Arad, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (Minaur) și 3 (Lotus).

 

Oaspeții (echipa comunei bihorene Sânmartin) au venit la Baia Mare după două victorii legate, cu nou-promovata Crișul Sântandrei (în deplasare) și Sănătatea Servicii Publice Cluj (acasă), având un singur eșec în primele 3 etape (acasă, cu SCM Zalău, liderul seriei). Băimărenii, în schimb, au punctat o singură dată în acest debut de campionat, învingând acasă nou-promovata Olimpia MCMXXI Satu Mare și suferind două înfrângeri (cu CSM Sighetu Marmației – acasă – și CSM Olimpia Satu Mare – în deplasare). În pofida acestui aspect statistic, băimărenii au pornit din postura de favoriți.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare) a început partida cu următorul 11: Breban – Achim, Stoian, Raul Gherman, Simion (cpt.) – Macrițchii, Urvanțev, Ștefănescu – Buciuta, Denis Gherman, Lemac. Trei schimbări față de dezamăgitoarea etapă precedentă: Macrițchii în locul lui Matei, Ștefănescu în locul lui Potcoavă și Buciuta în locul lui Piroșka.

 

Minaur a început avântat și în min. 17 aveau deja 1-0 pe tabela de marcaj, după o reușită spectaculoasă a mijlocașului Cătălin Andrei Ștefănescu (28 de ani, împrumutat în această vară de la echipa de Liga a II-a Ceahlăul Piatra Neamț), acesta rămânând unicul gol în prima repriză. În a doua parte a jocului, una scutită de fair-play, în care arbitrul Saladea a acordat 8 cartonașe galbene (echidistant: 4-4), oaspeții au reușit egalarea pe final de meci, prin tânărul mijlocaș central Patrick Blăgea (min. 85), aflat la al treilea sezon pentru Lotus (fosta CSC Sânmartin).

 

CS Minaur Baia Mare – Lotus Băile Felix: 1-1 (1-0), au marcat Cătălin Andrei Ștefănescu (min. 17) / Patrick Blăgea (min. 85).

 

În etapa următoare, Minaur joacă în deplasare, în 23 septembrie, la Carei, cu CSM Victoria, echipă care astăzi a condus cu 0-1, în deplasare, la Sănătatea Cluj, meciul fiind întrerupt în repriza a doua din cauza ploii care făcut terenul impracticabil.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here