CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea, egal în deplasarea de la Mioveni: mutare inspirată la pauză a antrenorului Fabian

0
571

LIGA A II-A. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, a disputat sâmbătă, 27 februarie 2021, meciul din cadrul etapei a 17-a, pe Stadionul Orășenesc din Mioveni, cu echipa locală CS Mioveni, echipă antrenată de Alexandru Pelici și care are ca obiectiv clasarea pe loc de play-off (situată pe locul 9 înaintea etapei). Meciul a fost arbitrat de o brigadă feminină, având-o la centru pe Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) și asistenți pe bucureștencele Mihaela Țepușă și Roxana Ivanov.

 

Antrenorul maramureșenilor, Florin Fabian, a început partida cu următorul 11:  Răilean – Potcoavă, Oiță, Burdeț, Ispas – Văsălie, Akhmatov, Micaș (cpt.), Fica – Mendoza – Coman. Pe un teren impecabil pentru luna februarie, gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 30, prin Ionuț Laurențiu Rădescu, atacantul argeșean înscriind din careul mic, de unde a reluat în plasă pasa de la Rusu.

 

Golul a fost precedat de trei „avertismente”: șutul lui Mar de la 16 metri respins în corner de Răilean, ratarea incredibilă (cu poarta goală) a lui Gherghe și bomba de la 25 de metri a lui Panait (respinsă de Răilean). Spre finalul primei reprize, gazdele ratează desprinderea pe tabela de marcaj, Răilean respingând din nou, salvator pentru Recea, șutul de la 16 metri a lui Blănaru. Echipa maramureșeană intră la cabine cu un deficit de un gol doar datorită prestației lui Dorian Răilean (27 de ani, internațional din Republica Moldova, venit în urmă cu un an de la echipa moldoveană Petrocub Hîncești).

 

Fabian mută câștigător la pauză și îl înlocuiește pe Potcoavă cu Alexandru Dumitru Mărieș (20 de ani), tânărul mijlocaș reușind să egaleze cu capul după numai 3 minute de la intrarea pe teren. Același Mărieș a fost la originea celei mai periculoase faze de după golul egalizator, în minutul 56 interceptând la mijlocul terenului și pasându-i lui Coman, rămas singur cu portarul argeșean, dar Popescu a reușit să-l blocheze pe atacantul din Recea.

 

Până la urmă, în pofida presiunii argeșenilor, se păstrează rezultatul stabilit prin golul lui Mărieș și maramureșenii pleacă cu un punct mare din deplasare, nesperat, dar meritat: CS Mioveni – Fotbal Comuna Recea: 1-1 (1-0). În etapa următoare (a 18-a), în 8 martie, de la ora 15.30, ACS Fotbal Comuna Recea joacă acasă cu AS FC Universitatea Cluj (situată, provizoriu, pe locul 4 după victoria din această etapă, acasă, cu CSM Slatina, 2-1).

 

* Foto: @ CS Mioveni

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here