FAPT – Fostul director al Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș, Ovidiu Morar, și-a dat în judecată instituția, cerând anularea suspendării sale din funcție

1
4481

„AZILURILE GROAZEI”, ÎN INSTANȚĂ. Fostul director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Maramureș, Ovidiu Marius Morar (60 de ani), a dat în judecată instituția pe care a condus-o până la suspendarea din funcție, cerând anularea actului administrativ prin care a fost sancționat. Cererea, înregistrată în această săptămână la Tribunalul Maramureș, va fi soluționat de magistratul desemnat al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal.

 

Vă reamintim că Morar, care conducea AJPIS Maramureș de peste 11 ani, fiind numit politic (PNL) în funcție în aprilie 2012, deși este de profesie inginer geolog, a fost suspendat din funcție în iulie 2023, la cererea expresă a prim-ministrului Marcel Ciolacu (PSD), în urma scandalului declanșat de cazurile negative evidențiate de controalele la centrele de îngrijire a bătrânilor, copii şi persoane cu dizabilităţi (acțiune cunoscută sub denumirea „Azilurile groazei”).

 

Anterior numirii sale în vârful AJPIS Maramureș, Morar a fost director general la firma de servicii geologice, miniere și de foraj Cuarț-IPEG Maramureș (1997-2001), Direcția de Muncă și Protecție Socială Maramureș (2006-2009) și consilier la Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare (2009-2011) – în puținele perioadele lipsă din acest CV fiind angajat în diverse firme private de prospecțiuni și explorari geologice, în meseria sa de bază.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Stimate domnule Vischi in virtutea dreptului la replica va rog sa luati in considerare urmatoarele indreptari legate de articolul dvs. :
    1.In aprilie 2012 am revenit ca director executiv la carma AJPIS nu datorita sustinerii politice ci ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Cluj iar numirea mea data din 2011 si era semnata de Emil Boc pe atunci premier si interimar la Ministerul Muncii. La solicitarea mea revenirea s-a amanat cu 11 luni (mai 2011-aprilie 2012) iar aceasta amanare s-a datorat unor motive personale;
    2.Referitor la aspectele negative mentionate doresc sa subliniez ca acestea au fost de natura fiscala si nu a calitatii ingrijirii iar acese aspecte (fiscale) nu intra in sfera de competenta a inspectorilor sociali ai AJPIS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here