N-A IEȘIT – Licitația pentru pista de biciclete de la Șomcuta Mare a fost anulată pentru „abateri grave de la prevederile legislative”: specificațiile tehnice trebuie modificate

1
1765

LICITAȚIE ANULATĂ PENTRU ABATERI GRAVE. Pista de biciclete de 14,5 kilometri pe care administrația publică din Șomcuta Mare, controlată de edilul Gheorghe Buda (PSD), vroia să o înființeze în intravilanul și extravilanul orașului și a localității-aparținătoare Vălenii Șomcutei, nu se va mai face pe moment, licitația fiind anulată după ce s-au constatat că „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”, iar unele „specificații tehnice trebuie modificate și completate”, conform motivării anulării publicate de site-ul oficial al licitațiilor publice SEAP.

 

Specific, cerințele tehnice așa cum au fost definite de beneficiar (Primăria Șomcuta Mare) în anunțul de participare, caietului de sarcini sau documentelor complementare, fac trimitere la un anumit producător, sau la o anumită metodă specifică de prestare/execuție (conform legii, pentru evitarea acestei practici neconcurențiale, respectivele cerințe tehnice trebuie completate cu mențiunea “sau echivalent”).

 

De asemenea, licitația administrației conduse de edilul Buda nu precizează modul legal de departajare în cazul în care două sau mai  multe oferte se clasează pe  locul 1, având punctaje egale (legea spune că în acest caz, pentru departajare, având în vedere că prețul reprezintă ponderea cea mai mare în evaluare, în cazul de față 80%, Primăria trebuie să solicite celor clasați la egalitate de puncte noi propuneri financiare şi să desemneze câștigătoare oferta cu propunerea financiară cea mai mică).

 

În sinteză, licitația a fost anulată pentru aceste nereguli, considerate abateri grave, și cel mai probabil va fi reluată după rectificarea lor, pentru desemnarea unui câștigător. Așa cum 2mnews a precizat în articolul care a analizat Afacerea înființării pistelor de bicilete (despre care aveți detalii AICI), Primăria Șomcuta Mare plătește cel mai mare preț/metru de pistă de bicilete (1.000 lei) – anticipat acestei licitații, proiectarea și obținerea documentațiilor necesare construirii a mai costat 315.340 lei (aveți detalii AICI)

 

Motivația oficială a înființării unei infrastructuri pentru mersul pe bicicletă în Șomcuta Mare este, potrivit administrației locale, că aceasta “va crește gradul de sănătate al populației, cu efecte în diminuarea cheltuielilor efectuate pentru diverse tratamente”. După ce ați râs, poate sunteți interesați și de motivația reală: pentru asta s-au dat bani prin PNRR, pentru asta au accesat fonduri administrațiile care stau cu mâna-ntinsă, captive financiar în fața guvernanților.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Primarul ar trebui mai întâi să se ocupe de trotuarele din Șomcuta Mare. E imposibil sa mergi pe ele cu un cărucior pentru copii, sa nu mai vb de persoanele cu dizabilități! O rușine de primar! Pista de biciclete le lipsea Somcutenilor, ce sa zic! O alta spălare de bani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here